Výlovy rozsochateckých rybníků

Nastalo období předvánočních výlovů rybníků také na Vysočině. V Rozsochatci na Havlíčkobrodsku výlovy zahájili 27. října na rybníce Stupník v oboře Skalka, který se pravidelně neloví. Další z řady výlovů se konal ve čtvrtek 2. listopadu výlov Zámeckého rybníku, kde se již lovilo pomocí loděk a sítí.

uniweb weby

Rybník Stupník slouží především ke sportovnímu rybaření jako součást agroturistiky, kterou provozují pro hosty v Penzionu Zámek Rozsochatec a v nájmu ho má Statek Lesolg. Na posledy byl loven před sedmi lety, kdy se od statku oddělila Pila VVHF, nyní Pila Rozsochatec. Proto zde byly velké výstavní ryby, nejvíce kapři, amuři, štiky, ale i tolstolobici nebo úhoři. Rybník je malý, tak ho rybáři slovili pouze pomocí loďky a podběráků. Zůstane však přes zimu vypuštěný, protože na jaře 2018 proběhne oprava čepu a hráze.

Zámecký rybník lovili rybáři pomocí loděk a sítí. Rybník má v nájmu Jiří Jelen, ryby z rybníku zájemcům prodávali přímo na hrázi a objeví se rovněž na vánočních stolech. Následovat bude ještě výlov rybníku Mlejnek v neděli 5. listopadu, který také obhospodařuje Jiří Jelen. Výlovy jako každý rok přilákaly diváky, zejména oblíbené jsou u dětí. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy