Výstava kreseb a fotografií jaroměřického rodáka Jana Vejtasy

V úterý 14. listopadu byla vernisáží ve výstavních prostorách Špitálu v Jaroměřicích nad Rokytnou zahájena výstava poutavých kreseb a fotografií jaroměřického rodáka Jana Vejtasy, kterou ve spolupráci s ním uspořádalo Městské kulturní středisko města Jaroměřice nad Rokytnou.

uniweb weby

Slavnostního zahájení výstavy, kterou je možné zhlédnout do 22. prosince 2017, se vedle samotného autora vystavované tvorby a jaroměřického starosty zúčastnil početný zástup návštěvníků. Úvodního slova vernisáže se ujala malířka Helena Pražáková, která přítomným krátce nastínila uměleckou tvorbu Jana Vejtasy. Atmosféru celé vernisáže dokreslovala tematická reprodukovaná hudba, kterou zvolil sám autor vystavovaných děl. Rovněž vynikající občerstvení, jež bylo pro návštěvníky vernisáže připraveno, zajistila rodina pana Vejtasy.

Jan Vejtasa se věnuje výtvarnému umění již od svých studentských let, kdy navštěvoval malířský ateliér akademického malíře Jiřího Sopka. V následujících letech se průběžně věnoval malbě portrétů či abstraktní kresbě. Láska k umění ho doprovází i v současné době. Vedle kreslení si nově oblíbil také fotografování, kterým se zabývá prozatím na amatérské úrovni.

Autorka textu: Michaela Míčová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy