Zloděj ukradl na Jihlavsku nápisy ze studánek Anetka a Eliška

Na území Pávova a v Přírodní památky Vysoký kámen se nachází řada studánek, o které se starají a pečuji o ně členové Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) z Jihlavy ve spolupráci s Klubem českých turistů (KČT) z Bedřichova. Některé studánky jsou zastřešeny a přístupné ze všech stran. Každý rok jsou jednotlivé studánky pravidelně čištěny a opravovány. Nyní dvě přišly o nápisy.

uniweb weby

Zastřešení studánek provedl  truhlář Karel Hobza, člen ČSOP ZO 59/11 Jihlava, pobočný spolek a KČT, odbor Bedřichov Jihlava, u studánky Anetka a Eliška, (jména studánek jsou podle jmen jeho vnuček), umístil vyřezávané nápisy s názvem studánek. Ve čtvrtek 14. března napsala Marie Hobzové zprávu. „Tak po ukradení studánky si zase někdo pomohl a zasadil smutek člověku (a nejen jemu), který ve svém volném čase se snaží dělat radost a potěšení veřejnosti. Někdo ukradl popis ze studánek Eliška i Anetka.  Nechápu jak ho to může těšit. Jestli to třeba daruje a oni neví, že je to kradené.  Nebo  to má doma na parádu? Zaslouží si jen opovržení.“
Podle informací od jedhoho z členů KČT, který vedl vycházku s KČT Havlíčkův Brod 6. ledna a studánky fotili, nápisy na studánkách už nebyly. 

Členové obou organizací vyzývají pachatele, který odcizil nápisy z těchto studánek, aby je vrátil zpět, je to  orientace pro všechny, kteří chtějí studánky navštívit a mají zájem ochutnat vodu ze studánek.                                 

Fotogalerie

Komentáře

  • Před 6 roky

    Kam až vede hamižnost našich někerých spoluobčanů, zlodějům by se měli sekat ruce jako ve středověku. Na veřejnosti už jsou většinou jen kopie našich kulturních památek, nenechavci všechno ukradnou, i to co zdobilo po staletí přírodu, která je stále v horším stavu! Zloději můžu vzkázat jediné: "Styťte se" !!!! ZS

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 18.03.2018 09:24




0 (1)
 

Hlavní zprávy