ZUŠ Chotěboř chystá velkou open air akci

ZUŠ Open – to je celostátní akce nadaných dětí, které působí pod základními uměleckými školami po celé republice. Své umění a dovednosti předvedou na otevřeném festivalu pro širokou veřejnost. Do této akce se zapojila i Základní umělecká škola Chotěboř. V úterý 30. května se na náměstí T.G.M. představí pěvecké soubory, komorní soubory, taneční skupiny, Žákovský komorní orchestr (ŽAKO) i Dechový orchestr mladých (DOM).

uniweb weby

Přehlídka začne ve 13 hodin. Na náměstí budou mít lidé možnost vidět nejenom různá vystoupení, ale například i výtvarné dílny.

„Je to hlavně o tom v celostátním měřítku ukázat a předvést lidem, co všechno naše děti a studenti umí. Představit činnost ZUŠ-ky, kroužků a dílen. Máme mnoho talentovaných žáků a návštěvníci akce uvidí, jak smysluplně využívají svůj volný čas,“ prozradil ředitel ZUŠ Chotěboř Milan Moc.

Některé soubory vystoupí nejenom na náměstí, ale i na různých místech ve městě. Akce potrvá zhruba do 17. hodiny.

„Základní umělecké školy tvoří kořeny naší kulturnosti, naší lásky k umění. Ve světovém měřítku jsou zcela unikátním vzdělávacím systémem, který je potřeba hýčkat, rozvíjet a podporovat,“ vyjádřila se Magdalena Kožená, česká mezzosopranistka světového jména, jež celostátní akci zaštiťuje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy