BAROKO: pro oko i pro poučení

Pro letní měsíce přináší Muzeum Vysočiny Pelhřimov, p.o. nové aktivity v rámci projektu BAROKO: Velký sloh na malém městě nové aktivity. Zahajovací výstava přitáhla pozornost k jednomu z architektonických skvostů města Pelhřimova – kapli Panny Marie Sedmibolestné.

uniweb weby

Za devět dní jejího trvání navštívilo kapli několik desítek zájemců. Velký úspěch měly komentované prohlídky, které skloubily historický výklad s odbornou erudicí restaurátora Jaroslava Bendy. Zejména praktické ukázky restaurátorské práce přitáhly zasloužený zájem.

Na prázdniny připravilo Muzeum Vysočiny Pelhřimov pro veřejnost čtyři procházky barokním městem – dvě pro dospělé a dvě pro děti. Jejich účelem je zprostředkovat účastníkům pohled na barokní přestavbu Pelhřimova po posledním ničivém požáru vroce 1766 a změny, které tato obnova do života měšťanů přinesla. Pro děti je spomocí pracovního listu připravena dobrodružná cesta, která přinese mnoho zajímavých úkolů a poznatků. Pokud jste nestihli červencové procházky, jste srdečně zváni na zbývající srpnové (1. 8. – pro dospělé, 8. 8. – pro děti).

Projekt BAROKO: velký sloh na malém městě nekončí prázdninami, od 19. září 2017 do 14. ledna 2018 můžete navštívit výstavu Zamlklí průvodci našich cest: Posvátná krajina barokního Pelhřimova a vtermínu 12.–13. října proběhne konference Mnohotvárnost: Pelhřimovské baroko 2017.

Fotogalerie
Autor: Muzeum Vysočiny Pelhřimov , příspěvková orgranizace Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy