Juniorské florbalové týmy Světlé mají za sebou super víkend

Týmy juniorek i juniorů florbalového oddílu ze Světlé nad Sázavou mají za sebou první víkend svých soutěží. A víkend to byl velmi povedený.

uniweb weby

Pro sezónu 2017/2018 zavedlo rozlosování soutěže juniorek tým ze Světlé směrem do Prahy, neboť letošní skupina Ligy juniorek čítá hned 4 týmy z Prahy – Sokol Královské Vinohrady, Panthers Praha, Black Angels, a Sparta Praha. Dalšími soupeřkami jsou Kladno, Benešov, Štíři České Budějovice, Chodov u Karlových Varů a FBŠ Plzeň. První turnaj světelská děvčata odehrála v sokolovně Královské Vinohrady Praha proti TJ Plamen Chodov u Karlových Varů a Acema Sparta Praha.

Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou – TJ Plamen Chodov u Karlových Varů 11:3 (4:1, 2:1, 5:1)

Góly: 3:18 Titzová, 6:20 Kukeňová, 7:49 Tlustá (Poláková), 8:07 Škarydová, 17:35 Škarydová (Zelingerová), 27:39 Poláková, 32:36 Škarydová (Poláková), 32:53 Kukeňová (Titzová), 39:49 Kapcová (Titzová), 41:51 Škarydová, 42:16 Zelingerová – 1:47 Birknerová, 27:44 Červenková, 32:18 Červenková.

Na začátku utkání Světlá od druhé minuty prohrávala, když se po chybě Nikoly Doležalové prosadila Birknerová. Naštěstí téměř vzápětí srovnala Lenka Titzová a klid do průběhu přinesla forhendová střela Kristýny Kukeňové. Od té doby Měla Světlá více šancí a konečný stav 11:3 znamenal skvělý vstup do sezóny. Hned čtyři branky vsítila Michaela Škarydová, po třech kanadských bodech zaznamenala Kateřina Poláková a Lenka Titzová. U hostů nás nejvíce zlobila kapitánka Červenková, která vstřelila dvě braky po nádherných sólových nájezdech.

Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou – Acema Sparta Praha 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 14:26 Kapcová, 22:17 Poláková (Kautská), 38:46 Poláková (Titzová) – 37:02 Jirková (Mervartová)

Od začátku zápasu se hrálo vyrovnaně, vedení se Světlá ujala po samostatné akci Kláry Kapcové z levého křídla. Ve druhé třetině zvýšila na 2:0 Kateřina Poláková, když s míčkem na holi přesprintovala všechny soupeřky a chladnokrevně akci zakončila přesnou kličkou do bekhendu. V polovině třetí třetiny snížila po úniku Jirková, ale naštěstí Poláková předvedla podobnou akci a stanovila skóre na konečných 3:1. 

Sestava: Sadílková – Kratochvílová, Kautská, Doležalová, Kukeňová – Kapcová, Poláková, Franclová, Tlustá, Zelingerová, L. Titzová, Kořánová, Škarydová.

„Zatím nemám představu o kvalitě této soutěže i o našich ambicích, neboť v minulých letech jsme se potkali pouze se Štírkami z Českých Budějovic, Spartou Praha a Benešovem. Ale podle prvního turnaje to vypadá, že ostudu v této soutěži rozhodně dělat nebudeme. První zápas jsme zaslouženě vyhráli s vyšším rozdílem ve skóre, druhý zápas proti Spartě byl vyrovnaný, ale holky si bojovným výkonem došly pro skvělé vítězství. Oproti loňsku mám naštěstí větší výběr pro tvorbu sestavy, neboť letos může už nastupovat za nás velmi kvalitní ročník 2002, což se taky v neděli projevilo. Trio nováčků patřilo a bude patřit určitě k oporám týmu – Míša Škarydová vstřelila čtyři branky, Lenka Zelingerová přispěla gólem a asistencí a Lenka Titzová dokonce čtyřmi kanadskými body. A to příště mohou jet i další holky z tohoto ročníku, navíc kvůli nemoci chyběly Káťa Bártová a Nikča Slavíková. Skvělý výkon, především proti Spartě, předvedly Káťa Poláková a Kristýna Kukeňová, v brance i přes zdravotní problémy nás výrazně podržela Áďa Sadílková. Ostatní holky prokázaly svou kvalitu, s odehraným turnajem musím být spokojen,“ uvedl trenér juniorek Tomáš Rosecký.

Příští turnaj juniorky Světlé čeká v neděli 15. října, kdy se ve sportovní hale v Českých Budějovicích utkají od 13.00 s Panthers Praha a od 16.00 s Benešovem. 

O víkendu bojovali také o své první body nově založený tým světelských juniorů. Ten je postavený především na loňským dorostencích, kteří v základní části loňských soutěží neprohráli ani jeden zápas. A vstup do juniorské kategorie se jim vyvedl výborně. Na domácím turnaji v Ledči nad Sázavou porazili 5:2 Havlíčkův Brod a 5:4 Snipers Třebíč.

Autor: Michaela Poláková Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 04.10.2017 13:47




0 +
 

Hlavní zprávy