Kádr FC Vysočina prochází pro FNL změnami

Fotbalisté FC Vysočina v pondělí 18. června znovu nastoupí do tréninkového procesu.

uniweb weby

Po sestupu do Fortuna národní ligy však v šatně bude scházet několik členů jarního prvoligového kádru. Naopak šanci dostane řada perspektivních juniorů z klubové líhně a k prvnímu tréninku letní přípravy vyběhnout i nové zajímavé tváře.

Příchody a testy:

Z druholigového hostování v Ústí nad Labem se vrací levý obránce či záložník Filip Novotný (roč. 1995 - jaro: 14 záp./1202 min./1 gól) a též dvojice, která působila ve Znojmě – pravý obránce či záložník Michal Pecháček (roč. 1996 - jaro: 8 záp./260 min./1 gól) a bosenský levý bek Ivan Dujmović (roč. 1998 - jaro: 9 záp./480 min.). Dalšími navrátilci z hostování jsou stoper Filip Vedral (roč. 1997), jenž na jaře hrál v Polné, a slovenský středopolař Martin Svatík (roč. 1998), který na jaře nastoupil do 12 duelů v druholigovém slovenském Novém Mestě nad Váhom.

Šanci zabojovat o místo na  soupisce dostanou členové jarního kádru juniorky – záložník Tomáš Smejkal (roč. 1998), levý obránce či záložník Roman Čáp (roč. 1999), krajní záložník Radek Matulka (roč. 1999) a útočník Pavel Svoboda (roč. 1998). S prvním týmem se po zimní zkušenosti opět začnou připravovat stoper Pavel Mikuška (roč. 2001) a krajní obránce Martin Řezáč (roč. 1999). Oba na jaře nastupovali za jihlavský tým U19.

Během měsíc trvající letní přípravy lze očekávat četné testy nových uchazečů o jihlavský dres. Mezi ně rozhodně náleží dvojice talentovaných gólmanů Viktorie Plzeň - Dominik Sváček (roč. 1997 – trojka v jarním kádru Plzně, dosud si připsal 1 prvoligový start) a Matyáš Šampalík (roč. 1998 – na jaře hostoval v divizních Přešticích). S nabídkou testu v Jihlavě souhlasil i kamerunský křídelník s norským pasem Thierry Dabove (roč. 1997), který naposledy působil v norských nižších soutěžích. Můžeme předpokládat, že pondělní trénink nabídne i další nové tváře.

Odchody a jednání:

Hostování v FC Vysočina skončila brankáři Romanu Valešovi (Jablonec – zamířil na přestup do Bohemians Praha 1905), krajnímu obránci Liboru Holíkovi (Fastav Zlín), dalšímu krajnímu bekovi Martinu Novému (Sparta Praha) a levému obránci Miroslavu Kerestešovi (Mladá Boleslav). Stoper Petr Buchta, který v Jihlavě hostoval z Bohemians, se s FCV po sestupu nedohodl na podmínkách smlouvy, tudíž klub neuplatnil opci na jeho přestup. Buchta nyní v pozici volného hráče vyjednává o angažmá v české nejvyšší soutěži. Naopak hostování krajního záložníka Jana Záviškyv Bohemians se změnilo v přestup.

Ke konci se podle všeho chýlí i tříletá angažmá hned trojice hráčů. Stopera Marka Opluštila, jemuž bylo umožněno nalezení nového angažmá, gólmana Mateje Rakovana, který vyjednává o smlouvě na Britských ostrovech, a ofenzivního fotbalisty Pavla Dvořáka, který letní přípravu zahájí se Sigmou Olomouc. Pro úplnost doplňme i avizovaný přestup útočníka Davise Ikauniekse do Jablonce.

Jihlavský kádr během letní přípravy může doznat i dalších změn. Třeba i s ohledem na fakt, že o nových smlouvách s vedením klubu jednají zkušení Lukáš Vaculík a Lukáš Zoubele.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 18.06.2018 11:47




0 +
 

Hlavní zprávy