Kraj Vysočina a Velká Bíteš společně urychlí přípravu severozápadního obchvatu města

Krajské zastupitelstvo na svém úterním jednání schválilo projektový záměr severozápadního obchvatu Velké Bíteše a dodatek smlouvy o společném postupu kraje a města při přípravě a realizaci stavby.

uniweb weby

Krajské zastupitelstvo na svém úterním jednání schválilo projektový záměr severozápadního obchvatu Velké Bíteše a dodatek smlouvy o společném postupu kraje a města při přípravě a realizaci stavby. Město Velká Bíteš oproti původním dohodám zajistí kromě přípravy projektové dokumentace ve stupni pro územní rozhodnutí, včetně zajištění vydání územního rozhodnutí, nově také vypracování projektové dokumentace pro stavební povolení a pro provedení stavby. Tím by se mohla výrazně zkrátit příprava celého projektu severozápadního obchvatu města, jehož dokončení se předpokládá v roce 2022.

Severozápadní obchvat Velké Bíteše v projektované délce 2 km by měl město obkroužit v blízkosti průmyslové zóny s připojením na silnici I/37. „Kraj se nyní pokusí získat prostředky na realizaci stavby ze zdrojů Evropské unie. Klíčovým faktorem úspěchu je však zdárné zajištění výkupů potřebných pozemků,“ uvedl Jan Hyliš, radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy a silničního hospodářství.

  • Radek Handa, odbor dopravy a silničního hospodářství

    Krajský úřad Kraje Vysočina

  • tisk@kr-vysocina.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.06.2018 06:01




0 +
 

Hlavní zprávy