S respiračními onemocněními si poradí studená inhalace

Studená inhalace se se nejčastěji používá při léčbě laryngitidy, zánětu hrtanu a průdušek, ale také při bronchitidě a hlubokém zápalu plic.

uniweb weby

Při respiračních onemocněních zapomeňte na vdechování horké páry

Studená inhalace je založena na inhalaci vodného roztoku o teplotě 22 až 26 °C. Důležitá je i velikost vdechovaných částic. Obecně platí, že čím jsou inhalované částice menší, tím hlouběji pronikají až do nejjemnějších plicních sklípků, tzv. alveolí.

Nebulizátory dokáží léčit různé druhy dýchacích onemocnění

Kvalitní nebulizátor je investicí, kterou ocení nejen rodiny s alergiky. Tato zařízení dokážou vytvářet velmi jemnou mlhu na míru každého pacienta.

Aerosolové částice o velikosti 10-14 mikromilimetrů slouží k léčbě při zánětech horních cest dýchacích, tzn. nosu, hrtanu, jícnu a laryngitidy. Drobnější kapénky o velikosti 6-9 mikrometrů jsou určeny pro léčbu onemocnění středních cest dýchacích, čili při zánětu průdušek a bronchitidě. Profesionální nebulizátory zvládnou i vytváření nejdrobnějších částic o rozměru pouhých 1-5 mikromilimetrů, které se uplatní při léčbě hlubokého zápalu plic.

Pomocník vždy při ruce

Nebulizátory se vyrábějí v mnoha variantách. Praktickou verzí je i kapesní nebulizátor pro alergiky, který funguje na baterie. Tento přístroj je velmi jednoduché přibalit s sebou do školy, do práce či na cesty. Vpříslušenství přístroje se nacházejí dvě inhalační masky, přičemž jedna znich je vdětské velikosti, a dýchací náustek pro intenzivní a masivní inhalaci.

Doporučené odkazy

Autor: Inhalátory pro dospělé i děti Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy