Sportovec roku 2017 ve Světlé nad Sázavou patřil florbalistům

Ve čtvrtek 25. ledna se konalo vyhlášení nejlepších sportovců města Světlá nad Sázavou za rok 2017. Florbalový oddíl Světlá nad Sázavou, který trénuje ve Světlé a v Ledči, měl při vyhlášení několik možností se radovat.

uniweb weby

Čestným hostem celého večera v kinosále ve Světlé nad Sázavou byl mistr Evropy ve fotbalu Antonín Panenka. Vyhlášení moderovala dvojice Tomáš Rosecký a Martin Karel. Jako první se vyhlašovala kategorie dospělích.

V ní bodoval za florbalový oddíl kapitán týmu mužů Petr Trtík. Ten v sezóně 2016/2017 patřil k nejlepším hráčům mužského týmu (33 kanadských bodů za 21 gólů a 12 asistencí). V letošní sezóně si také drží dobrou formu. Vstřelil již 15 branek.  

V kategorii trenér byl vyhlášen Jiří Moravec - trenér dorostenců a juniorů. V minulé sezóně se mu, společně s druhým trenérem Tomášem Roseckým, povedl s týmem dorostenců neskutečný výsledek. Tým kolem kapitána Davida Kváše a pod vedním Jiřího Moravce během celé sezóny Ligy Vysočiny neprohrál ani zápas. Tím postoupil do baráže, ta se ale nepovedla a dorostenci dvakrát prohráli s Milevskem. Jiří Moravec ve své práci pokračuje - letošní sezónu vede úspěšný tým juniorů i dorostenců. 

První dívkou, která byla za večer z florbalového oddílu oceněna, byla Natálie Vančurová v kategorii jednotlivci mládež. Brankářka světelských žákyň a dorostenek podávala výborné výkony. Těmi si řekla i o nominaci do krajského výběru Kraje Vysočina a Jihočeského kraje. Jako jednička navíc vychytala čtvrté místo pro Kraj Vysočina na Olympiádě dětí a mládeže v Brně. Mezi její další úspěchy patří 7. místo na MČR dorostenek. V letošní sezóně se kromě hraní věnuje také trénování. 

A u brankářů ještě zůstaneme. Druhým oceněným v kategorii jednotlivců mládež byl totiž Tomáš Hlava. Tomáš v minulé sezóně chytal jako jednička v týmu dorostenců Světlé. Rodák z Bohdanče se podepsal svými výkony pod 19 výher a dokonce si připsal i 3 asistence. Navíc v roce 2017 reprezentoval také v dresu výběru Kraje Vysočina. Letos již v juniorském týmu Tomáš opět chytá výborně a navíc už sbírá zkušenosti v soutěži mužů. 

Jedním z týmů, které byly v rámci slavnostního večera dekorovány, byly také světelské ženy. Ty v sezóně 2016/2017, narozdíl od sezón předchozích, zazářily. Celkově obsadily v tabulce 2. ligy žen stříbrnou příčku za 14 výher a 7 porážek. Na dobré výkony navazují i v tomto roce - 2. místo a zatím 9  výher. Za tým žen v roce 2017 nastoupily tyto dívky: Barbora Sadílková, Barbora Zahradníčková, Renata Kohoutová, Ivana Kohoutová, Nikola Provazníková, Zuzana Chládová, Eva Tichá, Aneta Tichá, Martina Prášková, Zdena Kolářová, Mirka Bártová, Kateřina Poláková, Nikola Slavíková, Kristýna Kukeňová, Adéla Sadílková, Leona Franclová, Andrea Doležalová a Kateřina Bártová. 

Fotografie z oceňování si můžete prohlédnout na Facebooku Florbal Světlá nad Sázavou a na Flickru: https://www.flickr.com/photos/153063816@N03/albums/72157663210132977


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 31.01.2018 22:56




0 +
 

Hlavní zprávy