Světelské florbalové juniorky zahájily sezonu výhrou

Florbalové soutěže mládeže i dospělých se pomalu rozbíhají. Jedním z prvních, který se do nich zapojil, byl tým juniorek ze Světlé nad Sázavou. Ten v hale v Ledči nad Sázavou uspořádal turnaj první ligy juniorek. Na ten přijely týmy z Benešova, Soběslavi, Kutné Hory, Žďáru nad Sázavou a Tábora. Na světelská děvčata čekal souboj se Soběslaví a Benešovem.

uniweb weby

Pro sezónu 2016/2017 kádr tvoří osm juniorek, z nichž jediná kapitánka Tereza Kolouchová je z ročníku 1998, ostatní juniorky se narodily v roce 1999. V sestavě tedy vypomáhají i dorostenky.

První zápas proti Soběslavi začal tým pod vedením Tomáše Roseckého skvěle. Hned v první minutě skórovala Kukeňová. Poté přišla nedůslednost v obraně a hosté srovnali z dorážky na 1:1.

Ve druhé třetině zápas zlomila Bártová dvěma góly, trefila se také Sobotková, Kořáňová, podruhé Kukeňová a Franclová. Zápas Světelačky vyhrály 7:1 a připravovaly se na odpolední zápas s Benešovem, který patří mezi favority celé soutěže.
První třetina skončila smírně, když na úvodní gól Benešova odpověděla Leona Franclová. O osudu utkání ale rozhodla druhá třetina, kde Benešov převálcoval Světlou. Nejlepším důkazem je počet střel – 1:9 pro Benešov. Ukazatel po druhé třetině svítil se stavem 1:3 pro Benešov. Ve třetí třetině vytáhla Světlá nad soupeřky jinou taktiku, více pohybu. Domácí hráčky postupem času začaly přebírat otěže zápasu. Posledních pět minut se hrálo prakticky jen na polovině soupeřek, jenže některé dobré příležitosti zůstaly nevyužity. Nakonec Slavíková přesnou ránu do růžku branky jen snížila na konečných 2:3.

Podle trenéra Tomáše Roseckého jsou první zápasy vsezóně vždy ošemetné. „Pořádně se neví, jak bude silný soupeř. Navíc my máme z půlky jiný kádr než vloni, několik hráček se závodním florbalem teprve teď začalo. Přestože u některých obdržených branek si nepočínaly úplně správně, jsou příslibem do budoucna,“ řekl světelský trenér.

Světelský klub o nadcházejícím víkendu bude mít opět napilno. Své turnaje odjedou hrát muži, ženy, dorostenci a žákyně. O svém fungování informuje klub na webových stránkách.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 20.09.2016 17:25




0 +
 

Hlavní zprávy