Světelské žákyně před koncem roku zazářily na domácím turnaji

Ještě v roce 2016 bojovaly světelské týmy o další body do florbalových tabulek soutěží České republiky. Nejvíce se vedlo dorostencům a žákyním.

uniweb weby

V neděli 11. prosince pořádaly domácí turnaj právě nejmladší hráčky světelského florbalového oddílu. První zápas proti Jihlavě začal sice gólem hráček z krajského města. Světelská děvčata se ale nezalekla a zápas vyhrála 3:1. Dobrou formu si udržela také pro zápas s Meťákem České Budějovice. Tam se zaskvěla hlavně Lenka Tlapáková, která vstřelila hned tři góly a přispěla k výhře 4:0 největší měrou.

Do utkání s Pelhřimovem šla děvčata ze Světlé se změnou. Brankářka Natka Vančurová totiž chtěla okusit hru v poli. Po několika chybách vstřelila rozhodující branku skvěle hrající Veronika Císařová. Úplný klid dal až gól Tlapákové do prázdné branky.

V Ledči nad Sázavou, kde světelské týmy hrají své domácí turnaje, se na konci roku představily také juniorky. Ty byly velmi oslabené, z různých důvodů totiž chyběla hned čtveřice hráček. Navíc v prvním zápase chyběl i trenér Rosecký, zápas tak odkoučovala hráčka Tereza Kolouchová. Proti Soběslavi Světlá potvrdila roli favoritů a vyhrála i díky třem gólům Kapcové 6:2. Druhý zápas Světlé byl proti nepříjemnému Benešovu. Ten je v soutěži známý nejen svou tvrdou hrou, ale také slovními obraty, které nejsou sportovní. Jako první se v zápase prosadila Klára Kapcová a hned po ní Dája Kořánová. Po vyrovnání zápasu a gólu Kukeňové na 3:3 se ale začaly dít věci. „Podobně jako v minulém zápase, kdy nedohrály s Benešovem dvě naše hráčky, se soupeř uchýlil k tvrdé, až zákeřné hře. Během chvilky nám vyřadily tři hráčky,“ řekl trenér děvčat Tomáš Rosecký. Kukeňová i Kolouchová se do zápasu zvládly vrátit. Kautská ovšem takové štěstí neměla. Ve třetí třetině se potlučená sestava vzepjala a i přes ztrátu 3:4 dokázala vyrovnat Nikola Slavíková. Bohužel ale děvčata opět dostala gól a s Benešovem prohrála již potřetí za sebou o gól. „Věřím, že v posledním vzájemném zápase jim vše vrátíme. Pokud to přežijeme,“ dodal snadsázkou Rosecký.

Poslední hrací víkend v prosinci si zahráli také starší žáci. Ti si na turnaji ve Žďáře nad Sázavou připsali výhru 24:4 nad žďárskými Benjamins, a prohru s A týmem Žďáru 8:16.

O dalším víkendu se představí na palubovkách Vysočiny a Jihočeského kraje týmy mužů, žen, dorostenek a starších žáků.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy