365 je rock z Pelhřimova

Jak název 365 napovídá, má stejnojmenná pelhřimovská kapela určitou spojitost s rokem. To vše přiblížil Zdenda Bourek.

uniweb weby

Kapela vznikla zhruba na jaře roku 2010 a tvoří ji šestice hudebníků.
„Jirka Pařil alias Jurič frontman kapely a zpěvák, já, Zděněk Bourek, hraji na kytaru a zpívám vokály. Jirka Rozkošný je naším dalším kytaristou a vokálistou. Pepa Směták hraje na basu a je také vokálistou a bubeníkem je Zdeněk Přibyl,“ popisuje Zdenda Bourek.

U koho vznikl nápad založit kapelu?

Kapela 365 vznikla tak trochu nevinně. Nikdo z nás momentálně nikde nehrál a na doporučení ostatních muzikantů jsme se jednoho dne všichni sešli. Po pár kladně hodnocených zkouškách jsme si řekli, že "Ano"! Hrálo to, rozuměli jsme si, tak nebyl důvod, proč nezkusit založit novou pelřimovskou rockovou kapelu.

Jaký styl kapela hraje?
Naší hudbu bych zařadil do spíše stylu melodického rocku s prvky heavy metalu.

Jaká dema či CD má vaše kapela na svědomí?
V současné době kapela vydala první CD Ro(c)kové období 2011. Album jsme byli nahrávat na podzim loňského roku u kamaráda v Holandském studiu. Mixing a mastering jsme však prováděli v našem vlastním studiu 365. CD obsahuje deset skladeb výhradně vlastní tvorby. Je to výsledek naší téměř celoroční práce. Momentálně pracujeme na nových věcech a zanedlouho se pustíme do nahrání nového CD.

Jaký koncert na vás zanechal nejkrásnější vzpomínky?
Kapela 365 zatím nemá za sebou moc koncertů, ale musím určitě zmínit náš první křest CD, který se konal v Nové Cerekvi u Pelhřimova v nově otevřeném Rockovém clubu. Zde jsme měli možnost si zahrát na skvěle připravené akci a profesionálním stage placu. Naši skalní fanoušci z Dobré Vody si dokonce kvůli nám obědnali solo autobos a dá se říci, že téměr všichni občané vesnice nás přijeli podpořit. Touto cestou jim moc děkujeme. Takže zatím nejlepší naše akce byla stoprocentně v Nové Cerekvi!

Jak vznikl název kapely?
Náš název má tak trochu logiku s číslovkou 365, pokusím se to vysvětlit. Dlouho jsme nevěděli, jak se budeme vlastně jmenovat. Dá se říct, že skoro rok jsme neměli oficiální název, a protože první název přišel po roce a v podstatě hrajeme rock (česky rok) čili se nabízí číslovka 365, napadlo mne tedy, že bychom se tak mohli jmenovat. Předložil jsem to kapele a oni souhlasili, tak asi takhle to vzniklo.

Zúčastnili jste se nějaké soutěže? Pokud ano, jaké máte úspěchy?
Zatím jsme se žádné hudební soutěže neučastnili, ale máme rozjednáno pár takových akcí, tak snad se dostaví i nějaký pozitivní výsledek.

Jaké máte plány do budoucna?
Pokud se poštěstí, tak bychom letos chtěli objet pár festivalů a koncertů. Dále bychom chtěli naplno rozjet naše nové nahrávací Studio 365 se sídlem v Pelhřimově, které v tuto chvíli právě budujeme, a nahrát další CD kapely 365.

Autor: Michaela Poláková


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
25.03.2011 00:00



0 +
 

Hlavní zprávy