V Novém Měste jsem se naučil lyžovat, přiznal Petr Bende

Jedním z hostů, kteří vystoupili v pondělí 16. listopadu na Megakoncertu Modrých dnů, byl i bývalý finalista soutěže Česko hledá Superstar Petr Bende se svou kapelou.

uniweb weby

Pokolikáté se účastníte festivalu Modré dny?
Modrých dnů se účastním podruhé. Je to čtyři roky zpátky, co jsem tady byl poprvé. Když jsem dostal pozvání zahrát i na letošním koncertu, tak jsem neváhal a přijal.

Máte nějakou osobní zkušenost s letošním tématem rasismu?
Přiznám se, že osobně zkušenost nemám, ale myslím si, že to je téma, které je potřeba řešit a je potřeba na něj alespoň trošku upozornit, protože všichni jsme jenom lidé a je blbost rozdělovat jestli je někdo takový nebo takový.

Jaký je váš vztah ke Žďársku? Jezdíte sem často?
Já jsem se v Novém Městě naučil lyžovat, takže na tento region mám velké vzpomínky. Do Žďáru jsem jezdil hodně pracovně, když jsem ještě dělal obchodního zástupce, byl to tady můj rajon. A také sem jezdíváme zkoušet za Poličku za Nové Město na Moravě na jednu chalupu, takže jsem tady docela často.

Jaký program jste si připravil pro pondělní Megakoncert?
Jelikož ten program je krátký, není to sólový koncert, ale jedná se o nějakých čtyřicet minut, tak jsme udělali takový výcuc z první a druhé desky. Plus jsme zahráli předělávky, jednak Jamese Browna a jeden rokenrol.

A na co nového se mohou vaši fanoušci těšit?
Vyšel nám teď první singl, který bude v bonusech na připravované desce, je to duet s Darou Rollins, který se jmenuje Tráva. A deska vyjde příští rok v květnu.

A nejbližší koncerty?
Jedeme od 6. prosince velké vánoční turné s cimbálkou a s pěveckými sbory. A budeme z toho točil i DVD.

Zmínil jste Vánoce. Máte už nakoupené dárky?
Nemám vůbec nic (smích). Skoro každý rok si říkám, že to nakoupím dřív a pak sháním dárky 23. prosince, protože poslední koncert máme vždycky 22. prosincde, takže volno mám až od toho třiadvacátého. Ale letos se budu snažit. Musím to zkusit před tím 6. prosincem, protože pak už se to nedá.

Autor fotografie: Michaela Hasíková

Autor: Lucie Pátková



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 19.11.2009 00:00



0 +
 

Hlavní zprávy