Zmrzlináři z Vysočiny se připravují na sezonu, smetanové výrobky se vracejí

Návrat ke smetaně, nové nanuky o menším objemu pro děti a rozšíření distribuce po České republice. To jsou jen některé novinky, se kterými jde největší výrobce zmrzliny na Vysočině do letošní sezóny. Výrobní linky jedou na plno od ledna, prodeje zmrzliny, tedy zájem spotřebitelů o zmrzlinu, začíná na začátku března.

0

Před 6 roky

Českou chuťovkou roku 2017 je zmrzlina z Kožichovic

Zmrzlina Eskymáček a Karibik, kterou vyrábí firma z Kožichovic u Třebíče TIPAFROST, získala první místo v celostátní soutěži Česká chuťovka. Porota ocenila skvělou chuť smetanového kokosovo-kakaového Eskymáčku a zmrzliny Karibik s rumovou příchutí.

0

Před 7 roky

V Třebíčí budou mít naučnou stezku o horninách a minerálech

V areálu Katolického gymnázia Třebíč otevřou ve čtvrtek 19. října naučnou stezku Horniny a minerály Třebíče a okolí. Patnáct druhů hornin a minerálů s odborným textem na dřevěných tabulích nově lemují cestu od vchodu do areálu školy po budovu tělocvičny.

0

Před 7 roky

Tisíce lidí má srdce plné respektu

V Třebíči se v neděli 1. října uskutečnilo benefiční odpoledne a večer s názvem Srdce plné respektu.

0

Před 7 roky

Katolické gymnázium buduje nové učebny. Uspělo v žádosti o dotaci

Do konce příštího roku vyroste v areálu Katolického gymnázia nová budova s moderními učebnami pro výuku jazyků a přírodovědných předmětů.

0

Před 7 roky

O Sýrii ve čtvrtek v Jihlavě

Ve čtvrtek 21. září v 18.00 se v Malovaném sále Muzea Vysočiny v Jihlavě uskuteční beseda na situací a vývojem Sýrie. Vstupné dobrovolné.

0

Před 7 roky

Elektrokola nacházejí stále více příznivců

Rozhodně neplatí, že ten, kdo má elektrokolo, je lenoch. Elektrokola za cyklistu nešlapou, motor pouze pomáhá, když jezdec sám aktivně šlape.

0

Před 7 roky

Starostové se sejdou v Jihlavě. Budou řešit udržitelnou mobilitu

Ve čtvrtek 14. září se od 9 hod uskuteční v Konferenčním centru Krajského úřadu Jihlava seminář „Udržitelná mobilita. Výzvy. Řešení. Budoucnost.“

0

Před 7 roky

Nový trend v podnikání. Firmy se nechtějí starat o svá auta. Pronájem je výhodnější

Firmám a živnostníkům ulehčuje podnikání nová služba, která je v zahraniční běžná, ale u nás je teprve v začátcích – pronájem aut. Aleš Lukášek z Třebíče velmi bedlivě sledoval, co firmy v oblasti automobilů nejčastěji řeší a co potřebují. Vytvořil službu MAXFLEET, která poskytuje firmám i živnostníkům okamžitý pronájem aut.

2

Před 7 roky

Firmy objevují kouzlo pronájmu aut. Mají méně starostí a šetří peníze

Aleš Lukášek se do podnikání pustil před necelými dvaceti lety. Začínal s dovozem aut ze zahraničí. Postupem času své služby rozšířil a nyní poskytuje komplexní servis od prodeje přes servis, odtahy až po firemní pronájem aut.  Aleš Lukášek službu pronájmu aut nazval MAXFLEET. Přesto, že vozový park stále rozšiřuje, v areálu třebíčské pobočky jich zaparkováno moc není.  Jednotlivci a především firmy jeho služby využívají ve velkém. Vyplatí se jim to.

4 4

Před 7 roky

Plastové víčko na šampón i kryt na telefon. Bez forem z Šašovic by nebyly

Všude kolem nás jsou plastové výrobky, denně je používáme. Kryty na telefony, PET lahve, víčka a obaly. Například kryt na mobil se musí vystříknout do formy, nejprve se granulát rozehřeje, z něj vznikne hmota a ta se pak vstříkne do formy. Po zchlazení je na světě plastový kryt na telefon. Každý výrobce plastů potřebuje vstřikolis. A právě v Šašovicích u Želetavy se vyrábějí části forem, které se používají pro výrobu plastových dílů na vstřikovacích lisech.

5

Před 7 roky

Ve Světlé budou soutěžit v jízdě zručnosti mladí traktoristé. Nejlepší postoupí na mistrovství republiky

Ve čtvrtek 4. května se uskuteční oblastní kolo jízdy zručnosti traktorem pro Kraj Vysočina ve Světlé nad Sázavou, která je odloučeným pracovištěm České zemědělské akademie, střední školy v Humpolci. Tradiční soutěž se ve Světlé koná bez přerušení již po sedmnácté v řadě. Nejlepší traktoristé se utkají v celostátním mistrovství České republiky v jízdě zručnosti, které se uskuteční 22. června v Sušici.

0

Před 7 roky

Třebíčské školy spolupracují na jedničku

Říká vám něco dřín, kdouloň či mišpule obecná? Naše babičky by jistě odpověděly kladně. A k nim se už mohou zařadit také někteří žáci 9. třídy Základní a mateřské školy Na Kopcích, kteří navštívili Katolické gymnázium v Třebíči.

0

Před 7 roky

Turnaj v karetní hře Prší

V sobotu 8. dubna se v Dalešickém pivovaře uskuteční druhý ročník turnaje v karetní hře Prší.

0

Před 7 roky

Fenomén Masaryk v Třebíči

Ve čtvrtek 30. března se v 19.00 v aule Katolického gymnázia Třebíč uskuteční přednáška Michala Stehlíka pro milovníky historie s názvem Fenomén Masaryk.

0

Před 7 roky