Proč by měly děti vyrazit na letní tábor?

Letní tábor je úžasné místo, které může dětem přinést hodně užitečného. Pokud vyberete správný tábor, můžete se spolehnout, že to bude pro děti skvěle strávený čas.

0

Před 6 roky

Třebíč podruhé ocenila dobrovolníky

Podle přezdívky Srdíčko, kterou měl Antonín Hobza – zakladatel skautingu v Třebíči – dostala jméno cena, kterou v Třebíči uděluje dobrovolníkům pracujícím s mládeží Rada dětí a mládeže kraje Vysočina a Město Třebíč. Smyslem ceny není jen ocenit dobrovolníky, kteří pravidelně a nezištně pracují ve svém volném čase s dětmi a mládeží. Má za cíl i upozornit na problematiku dobrovolnictví jako takového.

0

Před 6 roky

Jasně, jdu volit. I když mi tahle kampaň fakt vadí

Letošní předvolební kampaň je vážně síla. Člověk se až nestačí divit, co všechno jsou politické strany a jejich představitelé schopni vymyslet. Co mi ale vadí asi nejvíc?

0

Před 7 roky

Mobily na táborech – jak to vidím já

Nedávno se rozpoutala poměrně vášnivá debata o tom, zda zakazovat nebo nazakazovat dětem mobily na táborech. Velmi k tomu přispěl i rozhlasová diskuse, které se účastnila Michaela Jílková. Jak se na tuhle problematiku dívám já? Myslím, že – nakonec jako všechno – to není úplně černobílé.

0

Před 7 roky

Na Vysočině se děti nudit nemusejí

Smysluplné trávení volného času je neoddělitelnou součástí výchovy dětí a mládeže. Ta musí stát na třech pilířích – rodina, škola, volný čas. Všem třem těmto oblastem je třeba věnovat pozornost. Pokud jeden z pilířů nestojí na pevných základech, zdravému rozvoji dítěte něco chybí.

0

Před 7 roky

Jak správně vybrat letní tábor?

Rodiče z Vysočiny mají stále zájem o dětské letní tábory. Nabídka táborů je neuvěřitelně široká. Můžete si vybrat z táborů v budovách, stanových, putovních, dvoutýdenních, třítýdenních, organizátorů je nepočítaně. Právě proto je potřeba vybírat zodpovědně.

0

Před 7 roky

Nenápadné vzdělávání

Stále více jsem přesvědčen o tom, že výchova dětí a mládeže musí stát na třech pilířích. Jedním z nich je fungující rodina, druhým kvalitní a fungující školní vzdělávání a tím třetím výchova a vzdělávání ve volném čase. My „volnočasáři“ máme do jisté míry omezené možnosti – to je dáno především množstvím času, které s konkrétními dětmi trávíme. O to více je však naše práce náročnější.

0

Před 7 roky

Proč jsem na zastupitelstvu hlasoval proti návrhu na participativní rozpočet?

Ve čtvrtek jsem měl tu čest složit slib zastupitele města Třebíče a jako nový zastupitel se tak zúčastnit svého prvního zastupitelstva města. Bodem, o kterém se nejvíce diskutovalo, byl návrh zastupitele Baráka na zřízení participativního rozpočtu. A co to je?

0

Před 7 roky