Zloděj ukradl na Jihlavsku nápisy ze studánek Anetka a Eliška

Na území Pávova a v Přírodní památky Vysoký kámen se nachází řada studánek, o které se starají a pečuji o ně členové Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) z Jihlavy ve spolupráci s Klubem českých turistů (KČT) z Bedřichova. Některé studánky jsou zastřešeny a přístupné ze všech stran. Každý rok jsou jednotlivé studánky pravidelně čištěny a opravovány. Nyní dvě přišly o nápisy.

1 0

Před 6 roky

Na Jihlavsku hledali na Nový rok skorce vodního a našli

Na Nový rok dopoledne se vydalo 27 zájemců hledat našeho jediného potápivého pěvce – skorce vodního. Na uvítanou každý obdržel kartičkový kalendářík s motivem Lesní studánky od jihlavských ochránců přírody. V úvodu vycházky si účastnici prohlédli brožuru o skorci vodním, kterou vydala ČSO v roce 2009.

0

Před 6 roky

Podzimní Festival ptactva v Jihlavě

O víkendu 30. září a 1. října se na území celé Evropy a střední Asie konal Festival ptactva. Guinessova kniha rekordů zmiňuje, že Festival ptactva je největším organizovaným pozorováním ptáků na světě. V Jihlavě se akce konala v sobotu 30. září. Zúčastnilo se jí sedmnáct lidí, z toho čtyři děti a jeden pes.

0

Před 7 roky

Vítání ptačího zpěvu v Jihlavě se vydařilo

Více než tři desítky účastníků absolvovalo v sobotu 6. května v Jihlavě celostátně i celoevropsky organizovanou akci Vítání ptačího zpěvu, kterou pořádala Česká společnost ornitologická (ČSO) ve spolupráci s Pobočkou ČSO na Vysočině a jihlavská pobočka Českého svazu ochránců přírody (ČSOP).

0

Před 7 roky

Na Jihlavsku budou hledat jaro

Český svaz ochránců přírody v Jihlavě pořádá v sobotu 8. dubna v rámci celostátní akce Mladých ochránců přírody tradiční vycházku nazvanou Hledání jara.

0

Před 7 roky

Pracovníci Lesů ČR zvelebili okolí dvou studánek na Jihlavsku

Studánka Karla Holuba a Zpívající studánka za Velešovem mají nové posezení, dvě lavičky k oběma studánkám umístili pracovníci Lesů ČR, kteří také upravili okolí u obou studánek.

0

Před 7 roky

Ornitologové a jejich příznivci na Jihlavsku vyrazili za opeřenci

V neděli 29. ledna se konala za mrazivého zimního počasí ornitologická vycházka, kterou pro své členy a zájemce o ornitologii připravila pobočka České společnosti ornitologické (ČSO) na Vysočině a Český svaz ochránců přírody (ČSOP) Jihlava.

0

Před 7 roky

V Jihlavě hledali na Nový rok skorce vodního a našli

Více než tři desítky zájemců se vydaly na Nový rok dopoledne hledat v Jihlavě jediného potápivého pěvce, který žije v České republice – skorce vodního.

1 0

Před 7 roky

Vandal pomaloval studánku Na Skalce v Jihlavě

Studánka na okraji Jihlavy, nedaleko Telečské ulice a silnice do Pístova, leží v otevřeném terénu. Letos v listopadu neznámý vandal pomaloval čelní a zadní zeď studánky nevhodnými nápisy a nemravnými obrázky, dvířka, kamenný poklop a výtokovou trubku natřel na zeleno, čímž zničil celkový vzhled studánky.

0

Před 8 roky

Podzimní Festival ptactva v Jihlavě

O víkendu 1. a 2. října se na území celé Evropy a střední Asie konal Festival ptactva. Guinessova kniha rekordů zmiňuje, že Festival ptactva je největším organizovaným pozorováním ptáků na světě. Akce se v Jihlavě konala v sobotu 1. října a zúčastnilo se jí 38 lidí, z toho 14 dětí, jeden pes a dvě sovy.

0

Před 8 roky