Uživatelé Nesy jsou aktivní i mimo prostory stacionáře

Uživatelé denního stacionáře Nesa, který spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, rozvíjí svoje dovednosti a učí se mnoha novým věcem nejen v budově stacionáře, ale mají také příležitost účastnit se veřejných aktivit podobně jako jejich vrstevníci. Například si mohou vyzkoušet, zda je osloví bowling nebo squash.

0

Před 6 roky

Odměna pro tříkrálové koledníky na Žďársku

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky, který činil o 250 tisíc Kč více než v roce 2017, svědčí nejen o obrovské solidaritě lidí a ochotě pomáhat potřebným, ale také o nadšení a darování volného času téměř dvou tisíc koledníků na území Žďárska.

0

Před 6 roky

Děti a mládež z Velkomeziříčska objevily zázrak vyvolávané fotografie

V pátek 26. ledna od 9.00 do 15.30 bude možné navštívit prostory nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Wellmez v Hornoměstské ulici ve Velkém Meziříčí. Připraven je nejen Den otevřených dveří, ale i vernisáž fotografií, které si vyfotily a vyvolaly děti z Velkého Meziříčí a okolí. Více prozradila vedoucí Wellmezu Martina Horníčková.

0

Před 6 roky

Více než pět set tříkrálových kasiček ukrývalo 3 313 085 Kč

Letošní osmnáctá Tříkrálová sbírka, která probíhala na území České republiky v období od 1. do 14. ledna 2018, vynesla na Žďársku, kde ji společně s tříkrálovými asistenty a koledníky organizovala Oblastní charita Žďár nad Sázavou, o více než 250 tisíc víc než v minulosti.

0

Před 6 roky

O Tříkrálové sbírce s Janou Zelenou

Do letošní Tříkrálové sbírky se na Žďársku zapojují zhruba dvě tisícovky koledníků, kteří vybírají do 507 pokladniček. Tříkráloví koledníci od 1. do 14. ledna vyrážejí do ulic, navštěvují domovy, předávají radostnou zvěst o narození Ježíška, obdarují tříkrálovým cukříkem, předají informační letáček a požádají o finanční příspěvek pro potřebné.

0

Před 6 roky

Tříkrálová sbírka na Žďársku startuje na Nový rok

My tři králové jdeme k vám…, tak zní první slova koledy, která prvního ledna rozezvučí ulice měst a obcí na území Žďárska. I sem zavítají v prvních dvou týdnech nového roku tři králové, aby nejen svým zpěvem oznámili radostnou novinu o narození Krista.

0

Před 7 roky

Služby žďárské Charity kvalitnější díky finanční podpoře Tříkrálové sbírky

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky pomohl během roku již v mnoha projektech žďárské Charity. Mezi nejdůležitější kroky podpory patří zkvalitnění terénních služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, a to nákupem automobilů pro efektivnější dostupnost Charitní ošetřovatelské služby, Charitní pečovatelské služby, Osobní asistence a Domácí hospicové péče.

0

Před 7 roky

Rosa naplnila čtrnáct Krabic od bot dětem pod stromeček

Uživatelé denního stacionáře Rosa se společně s pracovníky zapojili do předvánoční akce s názvem Krabice od bot. Smyslem akce, kterou pořádá Diakonie Českobratrské církve evangelické, je obdarovat děti, které by na Vánoce pod stromečkem jinak žádné dárečky neměly.

0

Před 7 roky

Vystupující bystřického Funny Festu obohatili přítomné nejen svým zpěvem

Funny Festy pro letošní rok skončily. Posledním benefičním koncertem, který se uskutečnil 26. října v Bystřici nad Pernštejnem, se tak uzavřela benefiční šňůra multižánrových aktivit, které pořádala nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, spadající pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou.

0

Před 7 roky

Ve Žďáře se na podporu hospicové péče prodalo přes 1 500 koláčů

Pátý ročník kampaně Koláče pro hospic, který se uskutečnil začátkem října ve Žďáře nad Sázavou, přinesl veliké překvapení v podobě prodaných 1 526 koláčů a částky 45 845 korun.

0

Před 7 roky

Týden sociálních služeb žďárská Charita věnuje svým klientům

Každoroční kampaň, kterou v prvním říjnovém týdnu pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb v České republice, se pracovníci Oblastní charity Žďár nad Sázavou rozhodli uspořádat jinak, než bylo doposud zvykem.

0

Před 7 roky

Jana Zelená: Kdo si koupí koláč, podpoří dobrou věc.

Koláč pro hospic je název kampaně, se kterou přichází v prvním říjnovém týdnu Oblastní charita Žďár nad Sázavou. O vzniku nápadu, jeho realizaci a myšlence jsme hovořili s ředitelkou Oblastní charity Žďár nad Sázavou, Janou Zelenou.

0

Před 7 roky

Nákupem koláče podpoří obyvatelé Žďáru Domácí hospicovou péči

Ve středu 4. října osloví Oblastní charita Žďár nad Sázavou obyvatelstvo Žďáru nad Sázavou pátým ročníkem kampaně Koláč pro hospic. Stánek s prodejem koláčů bude umístěný u firmy Vesna lahůdky na Horní ulici ve Žďáře nad Sázavou od 9.00 do 14.00.

0

Před 7 roky

Oblastní charita Žďár nad Sázavou otevře své dveře celému Žďársku

V pondělí 25. září slaví žďárská Charita své jmeniny. Stane se tak u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, patrona charitních zařízení. V ten den bude možné navštívit všechna zařízení žďárské Charity a jejich pobočky, prohlédnout si prostory a zázemí, kde působí, a nakouknout do každodenního provozu, umožňuje-li to charakter služby.

0

Před 7 roky

Dobrovolnictví není nuda

Dobrovolnictví je dlouhodobým trendem v České republice i v zahraničí. V Oblastní charitě Žďár nad Sázavou funguje od roku 2004 dobrovolnické centrum Kambala, které zprostředkovává dobrovolnickou činnost v charitních službách i ve spolupracujících organizacích v rámci okresu Žďár nad Sázavou.

0

Před 7 roky