Irská hudba zněla o víkendu na hradě Lipnici

Každý správný fanoušek irské hudby nemohl chybět poslední březnové odpoledne na hradě Lipnici. Staré hradní zdi totiž rozezvučely písně jako The Drunekn Sailor, The Irish Rover nebo Johny I Hardly Knew Ye. A kdo za to všechno vlastně mohl. Skupina Coventina, která zde křtila své již v pořadí druhé album s názvem The Irish Shamrock.

0

Před 6 roky

O žlutém trabantu s Danem Přibáněm v Havlíčkově Brodě

Trabanty a Malucha už zabalil a poslal na poslední velkou cestu domů. Ale to neznamená, že by ještě nestihl nějakou přednášku. Cestovatel a dobrodruh Dan Přibáň, který je zároveň velitelem žlutého cirkusu, zavítal 13. března do Havlíčkova Brodu, aby se pozdravil s fanoušky a povyprávěl jim, jak to tehdy celé vlastně začalo.

0

Před 6 roky

Letošní ročník Vírského Cepínu zná vítěze

Jako každý rok, když přijdou tuhé mrazy, nechávají lezci z Víru zamrznout jejich lezeckou stěnu. Letos počasí tomuto sportu opravdu přálo. Teploty které se pohybovaly kolem – 18 °C pomohli tak pořadatelům vytvořit dokonalé podmínky pro už desátý ročník ledolezení Vírský cepín.

0

Před 6 roky

Trabantem Hedvábnou stezkou s Danem Přibáněm přes Havlíčkův Brod

Patříte-li mezi fanoušky žlutého cirkusu a jeho principála Dana Přibáně, pak byste neměli v úterý 13. března od 19 hodin chybět na jeho přednášce v Havlíčkově Brodě. Možná vás některé věci překvapí a jiným nebudete chtít uvěřit. Každopádně si tuhle show nesmíte nechat ujít, protože se jedná o jednu z posledních přednášek před velkou a dost možná že i poslední cestou Trabantí výpravy.

0

Před 6 roky

Jaroslava Tomišková vystavuje ve Světlé nad Sázavou v Galerii Na Půdě

Od čtvrtka 2. do 19. listopadu můžete navštívit v Galerii Na Půdě ve Světlé nad Sázavou výstavu Světlo v obrazech. Autorka Jaroslava Tomišková do Světlé přivezla jak ukázky abstraktního umění, tak i obrazy krajinek a zátiší.

0

Před 7 roky

Do neděle 1. října je uzavřený most v Okrouhlici

Ve druhé polovině září se pro veškerou dopravu uzavřel most v Okrouhlici na Havlíčkobrodsku, řidiči musí počítat s uzavírka až do neděle do 1. října. Důvodem uzavírky jsou úpravy křižovatky před mostem ve směru od Brodu a silnice za mostem ve směru na Světlou.

0

Před 7 roky

Hry bez hranic i za špatného počasí

Letošní již čtvrtý ročník sportovního dne s názvem Hry bez hranic se uskutečnil 16. září v Dolní Rožínce. Sportovní odpoledne na fotbalovém hřišti sice celou dobu provázelo deštivé počasí, ale ani to neodradilo 10 soutěžních týmů a několik desítek diváků.

0

Před 7 roky

Jarda Žák naposledy v Pěšinkách

Kdo by ve Světlé nad Sázavou neznal "Žakyse" jako by nebyl snad ani Světelák. Přijďtě tedy poprvné v letošní sezoně zaplnit tribunu zimního stadionu v Pěšinkách a rozlučte se s Jaroslavem Žákem jak se sluší a patří.

0

Před 7 roky

Na Sázavě - Znovu v prodeji, nové a přepracované vydání

Nově vydaná publikace pověstí z Ledečska a Světelska.

0

Před 7 roky

O víkendu skončila oprava mostu u Březinova mlýna v Hamrech nad Sázavou

V pátek 14. července dokončili stavaři s výrazným předstihem opravu mostu na silnici v Hamrech nad Sázavou. Provoz po silnici 1/19 mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou mohla být u Březinova mlýna znovu otevřena v sobotu 15. července od šesté hodiny ranní.

0

Před 7 roky

Rekonstrukce mostu v Okrouhlici pokračuje

Most přes železniční trať z Brna do Prahy v Okrouhlici postupně dostává novou tvář, řidiči i chodci ale stále ještě musejí počítat s dopravním omezením.

0

Před 7 roky

Ve Světlé nad Sázavou se představují skláři

V sobotu 3. června pokračuje ve Světlé nad Sázavou sympozium Broušení skla 2017, jeho součástí je doprovodný program v areálu zámku a společnosti Bohemia Machine.

0

Před 7 roky

Piráti obsadili Světlou nad Sázavou

Dětský den se nezadržitelně blíží a to vědí i pirátí ve Světlé nad Sázavou. Proto svou kocábku zakotvili na jednom z parkových rybníků a uspořádali pro děti pirátské odpoledne. Jako správné mořské vlky, je nerozhodilo ani možné bouřlivé počasí. A díky tomu si mohli všichni děti užít parádní odpoledne plné her a soutěží.

0

Před 7 roky

Květinový den ve Světlé nad Sázavou

Ve středu 10. května od rána probíhala ve Světlé nad Sázavou charitativní sbírka na podporu boje proti rakovině, kterou už po 21. vyhlašuje Liga proti rakovině.

0

Před 7 roky

Dymytry a Alkehol, i takový byl Majáles Zubří země 2017

Sedmý ročník Majálesu Zubří země nabídl opravdu pestrý program. Mezi hlavní taháky večera bezesporu patřila kapela Dymytry, která je známá tvrdou rockovou muzikou a hlavně svým bubeníkem Milošem Meierem. Tahle parta zamaskovaných hudebníků dokázala zaplnit celý areál VOŠ a SOŠ Bystřice nad Pernštejnem.

0

Před 7 roky