Žďárské schody

V sobotu 2. prosince se konal ve Žďáře nad Sázavou již druhý ročník běhu Žďárské schody. Zúčastnit se mohli jak rekreační tak i sportovní běžci, kteří porovnali své síly v zajímavém prostředí centra města. Běhu se zúčastnilo několik desítek závodníků, kteří byli rozdělení do několika kategorií od dětí až po dospělé. Poprvé tento rok se běžely i štafety.

1

Před 7 roky

Děsiví Krampusové ve Žďáře nad Sázavou

Průvod krampusů se konal ve Žďáře nad Sázavou poprvé. Řádění dvaceti démonických bytostí sledovalo více než 1700 diváků.

0

Před 7 roky

V Polničce házeli kolejnicí z roku 1837

V Polničce nedaleko Žďáru nad Sázavou se v sobotu 2. září konal již sedmnáctý ročník akce Hod polničskou kolejnicí. Účastníci, kterých bylo tentokrát více než padesát, házeli do dálky osm kilogramů těžkou kolejnicí, respektive její částí, která byla odlita v místních hutích již v roce 1837. Soutěž otevřel bývalý reprezentant ČR v klasickém lyžování Lubomír Buchta. Kolejnicí házeli i děti, pro které byla připravena podstatně lehčí dřevěná replika.

0

Před 7 roky

Na kole dětem Žďárskými vrchy 2017

V sobotu 5. srpna se konal třetí ročník charitativní cyklojízdy Na kole dětem napříč Žďárskými vrchy. Jízdy dlouhé 67 kilometrů se zúčastnilo na 400 účastníků, kteří takto podpořili nemocné děti. Spolu s pelotonem putovala i kasička, kam mohl kdokoliv přispět. V čele pelotonu jel mistr světa na vysokém kole Josef Zimovčák spolu s autorem tohoto projektu Alešem Wasserbauerem, handicapovaným cyklistou šlapajícím jednou nohou.

0

Před 7 roky

Historické traktory ve Šrdlovicích

První červencový den se sjely do Škrdlovic na Žďársku historické traktory na své již třetí setkání. Na majitele traktorů i návštěvníky zde čekal bohatý program, jehož součástí byla i soutěž ve startu Zetoru 25 klikou, komentovaná prohlídka a především dvě spanilé jízdy, na Velké Dářko a do nedalekého Světnova, na nichž se představily nejen ty nejstarší, ale i nové stroje. K vidění byl i nejstarší traktor Škoda HT 18 z roku 1929 či tříkolový traktor z roku 1935.

0

Před 7 roky

AQUASYS Strongman cup 2017

V sobotu 24. června se konala v areálu Pilské nádrže ve Žďáře nad Sázavou mezinárodní soutěž AQUASYS STRONGMAN CUP 2017. V dopoledních hodinách mezi sebou soupeřili amatérští siláci a odpoledne nastoupili proti sobě profesionálové. Diváci mimo jiné viděli i tahání kamionu s návěsem, přenášení konstrukce se závažím o hmotnosti 500 kilo a řadu dalších disciplín. V doprovodném programu vystoupili také judisté Orel ze Žďáru nad Sázavou.

0

Před 7 roky

Závody přes Račínskou lávku

V sobotu 17. června bylo veselo u rybníku Jordán v Račíně na Žďársku. Konal se zde už 13. ročník tradiční akce s názvem Račínská lávka. Více než dvacet soutěžících se na kole vydalo po úzké lávce přes rybník na druhý břeh. Nechybělo ani několik odvážlivců, kteří projeli trať s trakařem, na kterém vezli jako „zátěž“ dalšího soutěžícího.

0

Před 7 roky