Výstava betlémů v Příložanech

S nápadem uspořádat výstavku betlémů v Příložanech u Jaroměřic nad Rokytnou přišla už vloni Marie Krejcarová starší, přesto se přípravy konaly krátce před koncem roku 2017. Výstava se otevřela v sobotu 30. prosince odpoledne.

0

Před 6 roky

Přípravy na Vánoce v Příložanech, Ratibořicích a Jaroměřicích

K Vánocům nepatří jen sváteční menu, zdobené perníčky a cukroví, ale především pohodová atmosféra a spousta kreativních nápadů, tradiční i méně obvyklé vánoční dekorace, věnce, svícny a nejrůznější ozdoby jako břichatí sněhuláci, roztomiloučtí andělíčci, vánoční hvězdičky, zdobené stromečky, hrnečky a různé papírové vystřihovánky a skládanky.

0

Před 7 roky

Hasiči v Příložanech bilancovali

Na výroční schůzi se sešli počátkem prosince dobrovolní hasiči Příložanech na Třebíčsku. Před jejím zahájením zapálil starosta SDH Příložany Josef Krejcar čtyři adventní svíčky za zesnulé členy u památníku padlých vojáků.

0

Před 7 roky

Výstava kreseb a fotografií jaroměřického rodáka Jana Vejtasy

V úterý 14. listopadu byla vernisáží ve výstavních prostorách Špitálu v Jaroměřicích nad Rokytnou zahájena výstava poutavých kreseb a fotografií jaroměřického rodáka Jana Vejtasy, kterou ve spolupráci s ním uspořádalo Městské kulturní středisko města Jaroměřice nad Rokytnou.

0

Před 7 roky

Výstava Patnáct + jedna knižních publikací v Jaroměřicích nad Rokytnou

Výstava byla zahájená ve čtvrtek 14. listopadu vernisáží výstava Patnáct + jedna knižních publikací, moderování a organizace vernisáže a kulturní pěvecké vložky se pod taktovkou kurátorky ujali žáci sedmého a devátého ročníků ZŠ O. Březiny v Jaroměřicích nad Rokytnou.

0

Před 7 roky

V Jaroměřicích si připomněli narození básníka Otokara Březiny

V sobotu 16. září uspořádala Společnost Otokara Březiny společně s městem Jaroměřice nad Rokytnou vzpomínkový pořad k 149. výročí narození básníka a učitele Otokara Březiny (vlastním jménem Václav Jebavý). Vzpomínka započala o půl druhé hodině odpolední na jaroměřickém hřbitově, kde u hrobu básníkova přednesl předseda Společnosti O. B. Jiří Höfer vzpomínkovou řeč.

0

Před 7 roky

Tradiční příložanské posvícení

Sbor dobrovolných hasičů v Příložanech o víkendu 18. až 20. srpna uspořádal tradiční posvícení, které doprovodilo pěkné počasí po všechny tři dny. Tančilo se až do ranních hodin.

0

Před 7 roky

V Ohrazenici si připomněli 75. výročí úmrtí sester Kovárníkových

V Ohrazenici u Jaroměřic nad Rokytnou proběhlo v sobotu 24. června odpoledne vzpomínkové setkání na počest sester Ludmily a Marie Kovárníkových, popravených pro pomoc československým parašutistům z Anglie 24. října 1942 v Mauthausenu.

0

Před 7 roky

Skupina Javory koncertovala s dětmi v Ratibořicích

Hana Ulrychová - zpěv, Petr Ulrych - kytara, zpěv, Kateřina Štruncová - housle, zpěv, Dalibor Štrunc - cimbál, zpěv a Jakub Šimáně - baskytara, takové bylo složení legendární hudební skupiny Javory na koncertu v pátek 21. dubna v Kulturním domě v Ratibořicích u Jaroměřic nad Rokytnou.

0

Před 7 roky

Velikonoční tvoření v Ratibořicích u Jaroměřic nad Rokytnou

V sobotu 8. dubna odpoledne uspořádala Stínová organizace ratibořické ženy Velikonoční tvoření v ratibořickém kulturním domě. Ženy společně s dětmi vytvářely velikonoční vajíčka, kuřátka, zajíčky, slepičky, perníčky, košíčky, vázičky a různé zelené dekorace. Podobná akce proběhla i v Příložanech.

0

Před 7 roky

Noc s Andersenem 2017 v jaroměřické knihovně

Poslední březnový den se sešlo v Městské knihovně v Jaroměřicích nad Rokytnou patnáct dětí na tradiční Noci s Andersenem. Společným tématem všech setkání v knihovnách byl letos časopis Čtyřlístek a jeho kreslené postavičky.

0

Před 7 roky

V Jaroměřicích přivítali jaro i pohádkami

První nedělní dubnové odpoledne v Jaroměřicích nad Rokytnou bylo protkáno kulturními pořady. Nejprve místní vynesli Morenu z Jaroměřic, pak potěšily dvě pohádky malé i velké.

0

Před 7 roky

Charitativní sbírka v Jaroměřicích nad Rokytnou vyvrcholila

Finanční sbírka probíhala v Jaroměřicích nad Rokytnou od 27. listopadu loňského roku do 31. ledna. Kasičky byly rozmístěny po Jaroměřicích a také bylo možno využít účet k tomuto účelu vytvořeném. V závěru března předal starosta města Jaroslav Soukup společně s vybranými zaměstnanci jaroměřické radnice výtěžek finanční sbírky.

0

Před 7 roky

V Jaroměřicích nad Rokytnou si připomněli Annu Pammrovou

V sobotu 25. března si členové Společnosti Otokara Březiny společně s příznivci literárních děl připomněli úmrtí básníka Otokara Březiny (vlastním jménem Václav Jebavý), který učil v Jaroměřicích na měšťanské škole. Součástí akce bylo i zahájení výstavy o Anně Pammrové.

0

Před 7 roky

Krajský radní Pavel Franěk v Jaroměřicích nad Rokytnou

Ve čtvrtek 9. března navštívil Pavel Franěk, krajský radní pro sociální služby a první náměstek hejtmana Kraje Vysočina, Chráněné bydlení v Cigánkové ulici v Jaroměřicích nad Rokytnou.

0

Před 7 roky