Muž vozil do Jihlavy pervitin, skončil v rukou policistů

Dva muže zadrželi v minulém týdnu jihlavští policisté při zátahu na drogové distributory na Jihlavsku. Hlavního podezřelého muže zadrželi, když jel jako spolucestující s nakoupeným pervitinem zpět do Jihlavy. Řidičem byl muž, který řídit vozidla nesmí. Oba skončili v policejní cele.

uniweb weby

„Muži jeli po desáté hodině večer s vozem Opel Vectra po silnici ve směru z Třebíče, zákrok proběhl v katastru Okříšek,“ přiblížil  Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Auto policisté speciální jednotky zastavili a řidiče i jeho spolujezdce zadrželi. Řidičem automobilu byl muž, který má soudem uložený zákaz řízení vozidel na necelých jedenáct let, za volant smí usednout až od druhé poloviny roku 2021. Jeho spolujezdec měl u sebe krystalickou látku, kterou vydal a kriminalisté ji zajistili.  

Kriminalisté provedli prohlídku vozidla Opel Vectra a domovní prohlídku, jednalo se o sklepní prostory bytového domu v Jihlavě, kde jeden z mužů bydlí. „Nalezli jsme předměty, zejména se jednalo o nářadí, u nichž vzniklo podezření, že pocházejí z trestné činnosti. Věci jsme zajistili,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů Radomír Němec.  

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání obou zadržených. „Sedmatřicetiletý muž z Jihlavy byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ doplnil Radim Novák, komisař oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, druhý zadržený, šestatřicetiletý muž z Jihlavy, byl obviněn ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.  

Sedmatřicetiletý muž je obviněn z toho, že na různých místech republiky nakupoval pervitin. „Drogu vozil zejména z Třebíče, Žďáru nad Sázavou a Pardubicka,“ upřesnil komisař Radim Novák. Pervitin obviněný muž nakupoval nejméně od začátku letošního roku. Drogu dovážel do Jihlavy, kde část pervitinu distribuoval dalším lidem, kteří mu za něj platili. 

„Kriminalisté prověřovali původ věcí, které zajistili při domovní prohlídce ve sklepních prostorách bytového domu. U části nářadí na základě šetření zjistili, že se jedná o věci, které byly odcizeny při vloupáních do různých objektů. Nářadí kriminalisté po provedení všech nezbytných úkonů předali zpět jejich majitelům. Případ dále vyšetřují, vyhodnocují stopy i získané informace a shromažďují další důkazy. Není vyloučené, že bude trestní stíhání obviněných mužů ještě rozšířeno,“ doplnila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Za drogovou trestnou činnost hrozí podle informací  policistů sedmatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na pět let. Druhý obviněný muž může být potrestán až dvouletým trestem odnětí svobody.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy