Adventní posezení s dixielandem v Havlíčkově Brodě

V úterý 12. prosince ožila Vymazlená kavárna v Havlíčkově Brodě hudbou, koncert tu uspořádala kapela DIXIE 377. Letošní rok byl pro skupinu nepříznivý. V pátek 6. ledna zemřel Miloš Přeček ve věku 65 let, nahradil ho Pavel Kletečka. Další neštěstí přišlo v pondělí 25. září, když zemřel ve věku 64 let vynikající hráč na klarinet Karel Klofáč.

uniweb weby

Bylo těžké rozhodování, zda bude kapela pokračovat dál. Přišel nový klarinetista Petr Jelínek, který hraje ve skupině Tandem. Radostnou událostí pro DIXIE 377 bylo letos  angažování zpěvačky. „Na konci roku 2016 jsme začali uvažovat o zpěvačce. Já jsem byl zpočátku proti. Chtěl jsem hrát jen orchestrálky a nedoufal jsem, že bychom sehnali anglicky mluvící a zpívající zpěvačku. Bubeník Míra Merunka přišel v lednu s nápadem, že dcera jeho kamaráda Honzy Dubna (kytarista, zpěvák a dobrý muzikant) má pěveckou  konzervatoř a žila rok s manželem v Austrálii, takže angličtina tady byla. Následně  koncem února, přišla na zkoušku a byla naše. Anička Zlatová na veřejnosti s námi zpívala prvně ve Vymazlené kavárně v úterý 28. března,“ řekl mi Mirek Štampfer, kapelník DIXIE 377.
Adventní posezení s dixielandem bylo vydařené, protože všechna místa k sezení v kavárně byla obsazena. Na koncertě zazněly skladby, které vznikaly koncem 19. století a v první polovině 20. století.
Za krásný večer patří poděkování členům DIXIE 377: Anička Zlatová - zpěv, Mirek Štamper - trubka, zpěv, Vláďa Hušek - trombon, Petr Jelínek - klarinet, Pavel Kletečka - tuba, Jirka Cenca Venkovský - bendžo, zpěv a Míra Merunka - bicí. Na závěr koncertu poděkoval Mirek Štampfer divákům za jejich přízeň a při pohledu vzhůru řekl: „ Snad se to líbilo i našim kamarádům Milošovi a Karlu , kteří náš koncert sledovali z nebe.“

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy