Asijské bojové umění v Havlíčkově Brodě

O víkendu 13. a 14. května mají milovníci bojových umění jedinečnou příležitost, jak opět zdokonalit a rozšířit svoje znalosti v oboru karate a kobudo. Do Česka zamíří Hanshi Kenyu Chinen - prezident a hlavní instruktor světové organizace World Oshu-kai Dento Okinawa Shorin-ryu Karate Kobudo Federation.

uniweb weby

Hanshi Kenyu Chinen byl v roce 2016 jmenován vládou prefektury Okinawa pokračovatelem a garantem tradičního nejstaršího stylu karate - shorin-ryu karate. Zmíněné styly bojových umění nepatří mezi komerční sporty, ale prastaré systémy boje, které původně sloužili k obraně života a zlepšení zdraví a kvality života člověka. Setkání, které proběhne o víkendu v Havlíčkově Brodě díky České federaci Okinawa Karate a Kobudo, tak má za cíl předání jedinečných zkušeností, trénink sebedisciplíny, sebekontroly a v neposlední řadě setkání českých bojovníků s ostatními lidmi z různých částí světa.

Velkým tahákem pro návštěvníky tak bude přítomnost pokračovatele mistrů přímé linie shuri-te. Sensei Kenyu Chinen desítky let učí Shorin-Ryu Karate a Kobudo v Severní a Jižní Americe, Africe, Asií, Austrálií a hlavně v Evropě. Jeho výukou přešlo několik tisíc nositelů černých pásků v Shorin-Ryu Karate a Okinawa Kobudo. Kenyu Chinen je pokračovatelem rodiny Matayoshi: Shinpo Matayoshi (1923-1997) u kterého jako jediný studoval dlouhodobě a to cca 20 let a byl jeho žákem „číslo jedna“. Mnoho cvičení, které v Okinawa Kobudo vytvořil Kenyu Chinen, včetně znaku Okinawa Kobudo pak Shinpo Matayoshi oficiálně zahrnul do svého systému. Kenyu Chinen získal v roce titul doktor filozofie bojových umění. Hanshi Kenyu Chinen byl v roce 2016 jmenován vládou prefektury Okinawa pokračovatelem a garantem tradičního stylu shorin-ryu karate.  V roce 1986 Sensei Chinen publikoval svoji knížku "Kobudo d'Okinawa", která se stala světovým bestsellerem.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
12.05.2017 13:39




0 +
 

Hlavní zprávy