Aut v Chotěboři přibývá, parkovat není kde

Větší i menší města se v současnosti potýkají s nedostatkem parkovacích míst. Nejinak je tomu v Chotěboři. Obyvatelé nejméně dvou sídlišť si už stěžovali na to, že nemají kde zaparkovat.

uniweb weby

„Jedná se o lokality Na Chmelnici a Severní. Víme, že právě tady je největší problém s parkováním,“ podotýká k tomu starosta města Tomáš Škaryd. 

Potíž je však v tom, že aut přibývá, ale „plac“ k parkování je pořád tentýž. „Momentálně není mnoho vhodných možností rozšířit stávající prostory pro parkování. “ říká Tomáš Škaryd. 

Vedení města však i přesto bude hledat možnosti, jak tento problém vyřešit. „Snažíme se hlavně o to, aby bylo dostatek parkovacích míst před veřejnými kulturními nebo sportovními zařízeními, což také není jednoduché. Největší problém s parkováním je na bytových sídlištích, kde často na jeden byt připadají dvě až tři vozidla. Ovšem stávající parkoviště nebyla na takové množství vozidel projektovaná. V minulosti nabízel soukromý podnikatel na sídlišti Chmelnice parkovací místa v parkovacím domě. Bohužel ze strany občanů nebyl zájem, a proto byla část objektu využita pro obchod.  Do budoucna budeme muset najít nějaké řešení,“ dodal Tomáš Škaryd.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy