Bachův varhanní podzim 2016 ve Žďáře a Třebíči

Ve druhé polovině října se ve Žďáře nad Sázavou a v Třebíči uskuteční koncerty festivalu Bachův varhanní podzim, ve Žďáru nad Sázavou se akce koná poprvé.

uniweb weby

Ve čtvrtek 20. října nabídne festival od 19.00 v bazilice Nanebevzetí Panny Marie a sv. Mikuláše program Ach, Vivaldi, ach, Bach! „Někdy nelze slyšet Bachovou krásu bez slz dojetí. Výraz Ach, Bach je na místě obzvlášť u jeho velké hobojové sonáty b moll. Dravý hobojista Vilém Veverka a osobitá cembalistka Barbara Maria Willi jsou hlavním kapitálem tohoto pohodového koncertu, který překročí hranice do Itálie. „V jedné skladbě můžete poznat Benátčana Vivaldiho, jak ho neznáte: je to inteligentní barokní skladatel s výbušnou a někdy melancholickou skladbou pro hoboj a basso continuo, kterou skoro nikdo nezná. Bude to koncert pro zvědavce!“ uvedla Anna Pinknerová, manažerka festivalu.
V Třebíči se v sobotu 29. října představí cembalistka Barbara Maria Willi a houslista Jan Talich.
Festival Bachův varhanní podzim posedmé promění říjen v měsíc varhanní hudby. S mottem Bach napříč krajem nechají organizátoři hudbu Johanna Sebastiana Bacha a jeho současníků putovat přes území osmi krajů České republiky. Celkem 21 koncertů varhanní nebo komorní hudby se v období od 5. do 30. října uskuteční v působivém prostředí kostelů nebo zámků.

Více informací na: www.bachuvpodzim.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy