Baseballisté Třebíče vstoupili do nadstavby dvěma výhrami

Po finálovém utkání Českého baseballového poháru s dvacetinásobnými mistry ČR Draky Brno, které z třebíčské Hvězdy přenášela živě televizní stanice ČT Sport, vstoupili v sobotu 22. července baseballisté Nuclears Třebíč do nadstavbové části Extraligy. V sérii zápasů s nejlepšími celky První ligy jim byl prvním soupeřem Blesk Jablonec, kterého porazili 7:0.

uniweb weby

Úvodní utkání nadstavby o Extraligu držel ve své režii americký nadhazovač Třebíče Judish Wesley, který vydržel na kopci až do poslední směny a nasázel svým soupeřům celkem dvanáct strikeoutů. Na druhé straně umožnil nadhazovač Jablonce Matěj Slanař metu zdarma hned prvnímu pálkaři Nuclears Markovi Krejčiříkovi, a ten pro Třebíč doběhl po hitech Taylora McKnighta a Radima Novotného pro první bod. 

To bylo ale na dlouhou dobu vše a na další doběh si museli diváci počkat až do dohrávky páté směny. V té se Radimovi Novotnému podařilo po ulívce na dva auty postupně posunout na třetí metu a po přehozu jabloneckého zadáka získat druhý bod. V dohrávce šesté směny sice Jablonec zahrál dva rychlé auty, ale pak umožnil Nuclears dvě mety zdarma, což potrestal dvoumetovým odpadem a stažením dalších bodů Marek Krejčiřík. Tlak na pálce a bodový přísun Třebíče zastavil až strikeout střídajícího pálkaře. To už ale na výsledkové tabuli svítilo skóre 7:0 pro Třebíč, které se do konce utkání nezměnilo a Nuclears si mohli připsat první vítězství v nadstavbové části Extraligy.

Třebíč Nuclears vs. Blesk Jablonec 14:2

Ve druhém utkání proti Jablonci nastoupil Na Hvězdě za Nuclears jako startovací nadhazovač domácí odchovanec Michal Pruša a ve spolupráci s obranou zahájil zápas třemi rychlými auty. Zato pálkaři Třebíče se do jabloneckého nadhazovače Filipa Šafaříka pustili bez respektu a během první směny se dokázali prosadit pěti hity, ze kterých vytěžili šest doběhů. Druhá směna přinesla podobný obraz hry. Aliaksei Kachurka, kterého pustil Pruša po trefení na první metu, doběhl Blesku po hitech Machačky a Riedla pro první bod. Pak ale pokračovala v dobězích Třebíč, které pomohl nejistý nástup střídajícího nadhazovače Tomáše Zikmundy, a přidala další tři body. Svůj druhý a poslední doběh přidal Jablonec v úvodu třetí směny. Nuclears byli při chuti i proti dalšímu nadhazovači Blesku Lukášovi Roubíčkovi a do konce třetí směny zvýšili skóre už na 14:2. Zbytek utkání se odehrál v poklidném tempu až do rozdílového ukončení v sedmé směně. Pálkařskou hvězdou zápasu se stal Lukáš Hlouch, který si připsal celkem šest stažených doběhů a tři hity. Po dvou RBI si připsali také Wesley Judish, Marek Krejčiřík a Jiří Novotný.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy