Benefice pomůže novoměstské nemocnici

Benefice na podporu urologického oddělení Nemocnice Nové Město na Moravě nazvaná Koruna pro muže odstartuje benefičním fotbalovým utkáním v sobotu 17. června od 14.00 na stadionu SFK Vrchovina v Novém Městě na Moravě, kde se střetnou týmy fotbalových internacionálů pod vedením Ládi Vízka a tým Nemocnice Nové Město podpořený hráči SFK Vrchovina.

uniweb weby

Slavnostní výkop utkání provede rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Kraj Vysočina patří k regionům s nejvyšším výskytem rakoviny ledvin. Každý pacient  po padesátce by měl proto podstoupit preventivní prohlídku s cílem prevence zejména onkologických onemocnění, jako je rakovina tlustého střeva a konečníku, a u mužů také prostaty. 

V novoměstské nemocnici léčí pacienty s rakovinou ledvin miniinvazivně. Výkony provádí převážně laparoskopicku technikou za pomocí speciálního nože Thunderbeatu, který lékařům umožňuje řez ledvinou a tím odstranění jen nemocné části do zdravé tkáně. Pooperační bolestivost a rekonvalescence je tak výrazně snížena. Provádí také unikátní operace prostaty a to za pomoci endoskopu s plazmovým nožem, kdy  provedeme odstranění  zvětšené části prostaty.

Novoměstské pracoviště provede ročně 1350 operačních výkonu z toho 982 endoskopicky,  které tvoří 73 % z celkového počtu výkonů ke kterým je potřeba právě zmíněná endoskopická věž. V současné době chtějí pracoviště vylepšit o novou operační věž. Plánují rozšíření endoskopických operací na malou pánev, zejména na operace pro rakovinu prostaty.

Do kampaně jsou v první fázi zapojené fotbalové kluby z okresu Žďár nad Sázavou. V dalších kolech bude novoměstská nemocnice oslovovat ostatní „mužské“ spolky z regionu. S Okresním fotbalovým svazem Žďár nad Sázavou má Nemonice Nové Město na Moravě dohodnutou podporu v úvodních domácích zápasech podzimního kola, kluby věnují korunu za každého diváka, který tento zápas navštíví. Příslib už dal klub SFK Vrchovina, že se do podpory zapojí po dobu celého podzimního kola sezóny 2017/2018. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy