Betlém ozdobí ve Třech Studních ovečky známých osobností

Ve Třech Studních bude opět vystaven obří Betlém malíře Ivana Svatoše. Letos umělecké dílo ozdobí ovečky od známých osobností. Na vánoční poutníky čeká např. ovečka herečky Zory Jandové, spisovatelky Haliny Pawlovské, humoristy Vráti Ebra, redaktorů Českého rozhlasu a mnoha dalších.

uniweb weby

„Umělecký triptych každý rok něčím ozvláštníme, loni to bylo Betlémské světlo, letos jsme oslovili přátele, aby se na Betlému přímo podíleli. 
Uvidíte tak ovečky od mnoha známých tváří,“ říká autor betlému, malíř Ivan Svatoš. 

Právě přikládání ručně vyrobených oveček se stalo oblíbenou tradicí. Do betléma je dávají jak místní lidé, tak i náhodní kolemjdoucí. Loni jich malíř Ivan Svatoš napočítal přes dvě stovky. 

Šíře betlému, který je nainstalován před Letní minigalerií, dosahuje úctyhodné šířky 3,84 cm a výšky 132 cm. Pozorní diváci v zasněžené krajině obrazů Ivana Svatoše naleznou důvěrně známé objekty, např. poutní kostel sv. Jana Nepomuckého od Jana Blažeje Santiniho na Zelené Hoře, chalupu herce Radovana Lukavského nebo třístudenskou kapličku.

Betlém bude vystaven do 6. ledna 2017. 

Pokud i vy pojedete přes Tři Studně a budete si chtít splnit přání, nezapomeňte se zastavit a vložit do Betlému svoji ovečku pro štěstí v novém roce. Odebrat si budete také moci plamínek betlémského světla, které Ivan Svatoš donese pěšky z Nového Města na Moravě. 


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy