Bezplatná poradna v jihlavském Senior pointu

Ve čtvrtek 8. prosince mohli zájemci z řad seniorů využí v prostorách Senior Pointu Jihlava bezplatné poradenství v Poradně výpočtu starobního důchodu, které poskytovaly studentky Soukromé vyšší odborné školy sociální, o. p. s., Jihlava, Kateřina Macková a Tereza Švecová.

uniweb weby

„Poradnu navštívilo 21 klientů, z toho 17 si nechalo vypočítat informativní výši starobního důchodu, dva klienti si přišli nechat přepočítat už přiznaný důchod a dva si přišli pro žádost o Informativní osobní list důchodového pojištění,“ uvedla Tereza Švecová, studentka třetího ročníku, oboru sociální práce. 
„K výpočtu starobního důchodu klienti potřebují Informativní osobní list důchodového pojištění, o který si mohou požádat prostřednictvím písemné žádosti na České správě sociálního zabezpečení v Praze. Vzor žádosti je veřejně dostupný na webových stránkách poradny nebo si klienti mohou podat žádost přímo v poradně,“ doplnila Kateřina Macková.
Poradny se už uskutečnily v Třebíčském Seniopointu a v Senior pointu v Havlíčkově Brodě. Další poradna se bude konat v Senior Pointu v Jihlavě 16. února 2017.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
09.12.2016 18:18




0 +
 

Hlavní zprávy