Biograf v havlíčkobrodské knihovně naživo s Kamilem Filou

Krajská knihovna Vysočiny navázala spolupráci s Centrem dokumentárních filmů v Jihlavě, která vedla ke zpestření již probíhajícího projektu Biograf v knihovně. Je doplněn o slůvko naživo, protože se prostřednictvím moderovaných rozhovorů seznámíme živě se zajímavými hosty a odborníky z oblasti filmu. Tématem podzimních besed je Filmová a televizní kritika.

uniweb weby

V pondělí 25. září proběhlo první setkání s významným hostem tohoto oboru- recenzentem a filmovým kritikem Kamilem Filou.  Kamil Fila, který za svou práci obdržel v roce 2013 cenu Novinářská křepelka, během diskuze seznámil účastníky se svým názorem na stávající českou filmovou tvorbu, doporučil nám na co jít právě teď do kina, jaké seriály by neměly uniknout jejich pozornosti nebo jakých pohádek by bylo dobré ušetřit děti. Podělil se s nimi o klady i zápory jeho práce a představil svůj projekt Ještě větší kritik, než jsme doufali.
Moderátorem večera byl Šimon Bauer – ředitel CDf v Jihlavě, který přednášku doplňoval řadou ilustrační filmových ukázek. I přes malou návštěvnost se celý večer se nesl ve výborné náladě a odnesli jsme si hodně poznatků, jak si vybrat opravdu dobrý film. Těšíme se na druhé setkání tohoto cyklu, které proběhne 30. října a hostem bude tentokrát stálý spolupracovník Aktuálně. cz Martin Svoboda

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy