Biozemědělský den v Sasově

Biozemědělský den - Den otevřených vrat se uskuteční na Biofarmě Sasov v sobotu 23. září od 11.00. Na návštěvníky čeká odpolední program

uniweb weby

Program

11.00 přivítání návštěvníků

K vidění budou výběhy ustájených čuníků a venkovní ustájení pod stanem, čuníci v jablečném sadu, ukázka hospodářských zvířat, koně, teepee, sušárna bylin a konopí, bioplynová stanice, faremní jatka, masná výrobna, konopné pole, 3D tisk z konopného plastu, zelinářská zahrada.

Návštěvníci mohou ochutnt výrobky oceněné jako Česká biopotravina roku: Bio trhaná paštika z přeštíka (2016, celkový vítěz), Bio konopné sádlo z přeštických prasat (2014, celkový vítěz), Bio dršťková polévka (2015, vítěz v kategorii živočišných produktů) a Kančí biolovečák (2010, celkový vítěz).

Pro děti pořadatelé připravili tvoření s Dětským lesním klubem Hájenka, trampolína, ping pong, trenažéry dojení, lukostřelbu, vožení dětí na koních (13.00 až 14.00), opékání špekáčků na ohni u týpí a další.

Po celou dobu akce bude připraveno občerstvení, ochutnávka biopotravin, možnost nákupu sasovských výrobků ve faremním obchůdku (vyzrálé hovězí maso z masných plemen pastevně chovaného skotu, vepřové maso čuníků z venkovních chovů, masné výrobky a uzeniny bez chemie, brambory, zelenina ze sasovské zahrádky paní Sklenářové - vše v kvalitě BIO), bio burčák a hroznový mošt od Abrlů z Pavlova pod Pálavou, mléčné bio kozí výrobky od Dvorských z Olešenky, stánek konopných výrobků a potravin Hempoint, rukodělné výrobky ROSKA Jihlava, infostánek Ministerstva zemědělství (informační a propagační materiály o ekologickém zemědělství a biopotravinách, vzorky některých bio výrobků) + PRO-BIO regionální centrum Vysočina

Vystoupí Dj FACES (latino, funky, electroswing, nu jazz, nu disco, chill, lounge music ...).

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.09.2017 09:42




0 +
 

Hlavní zprávy