Blanka Šrůmová, Jan Sahara Hedl a Něžná noc v Třebíči

Písničky, skupina i album, to všechno vzniklo vlastně náhodou díky osobnímu setkání rockového písničkáře Jana Sahary Hedla se zpěvačkou Blankou Šrůmovou. Osobní partnerství v krátké době vyústilo ve vznik společné formace Něžná noc, která už tři roky úspěšně koncertuje a nyní představuje současný repertoár na albu Neměj strach, které vyšlo na podzim 2016.

uniweb weby

Už v lednu 2017 bylo oceněno časopisem Rock and Pop jako Album roku. Blanka Šrůmová, bývalá frontwomanka Tiché dohody, legendární rockové skupiny 90. let, v roce 2014 ze své domovské kapely po mnoha letech definitivně odešla, a dnes ji lze vidět pouze jako zpěvačku Něžné noci. Jan Sahara Hedl, kromě svého dřívějšího působení ve skupině Precedens, publikoval svoje poslední sólové album s názvem Matka Zebra před sedmnácti lety. Letos byl také nominován Radiem Beat na titul Osobnost roku. Oba interpreti mají za sebou desítky úspěšných a mnohdy až legendárních alb. Novy repertoár je Saharovým návratem od bigbeatu k jeho kořenům – k písničce jako příběhu. Náladově album působí jemně až komorně, vyznění písní s typickým saharovským slovníkem odráží i ne vždy lehká období osobního života, kterými oba tvůrci Něžné noci prošli. Kapela hraje ve složení: Ivan Kadaňka (ds), Martin Schneider (bg) a Ondřej Ekrt (guit).

V Třebíči se tato formace představí posluchačům ve čtvrtek 5. října v rámci Hudebního salónu. Koncert začíná v 19.00 v Národním domě.  

Vstupenky jsou k zakoupení u pokladny Národního domu, Karlovo nám. 47, Třebíč – tel.: 568 610 013 nebo přes e-vstupenku na www.mkstrebic.cz.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 03.10.2017 12:36




0 +
 

Hlavní zprávy