BM Fitness veze medaile ze světového šampionátu v Holandsku

Stříbrná nebo bronzová medaile se houpala na krku každé reprezentantky z klubu BM Fitness Havlíčkův Brod, který se vrátil ze světového šampionátu v Holandsku. Ani jedna závodnice havlíčkobrodská nepřijela s prázdnou, a tak mohlo být trenérské trio Čapková - Králová - Zelenková spokojeno.

uniweb weby

Už tradičně se havlíčkobrodský klub vydal "do světa" s těmi nejvyššími ambicemi. Letos se světový šampionát konal v holandském měste Leiden. Dva kadetské a jeden juniorský stepařský tým našel přemožitelky pouze z Ruska.

Starší kadetky, pro které byl závod jejich derniérou v kategorii 11-13 let, vybojovaly stříbrné medaile. Příští sezónu se budou čerstvé vícemistryně světa rvát o ty nejvyšší příčky v kategorii juniorské, tedy 14-16 let.

Světovou premiéru si naopak odbyl mladší z kadetských týmů. Přestože se nejmladší havlíčkobrodské reprezentantky na Mistrovství Evropy neprosadily, na světě se zařadily hned za svými klubovými kolegyněmi na třetím místo.

Z bronzu se radují i juniorky. Po náročné sezóně, kdy se umisťovaly i na spodních příčkách startovního pole, se v závěru sezony vyšvihly a umístily se nejlépe z českých týmů.

"Rusky se zdají býti nepřemožitelné, ale nedáme jim to zadarmo, příští sezónu uděláme opět vše, co je v našich silách, abychom je z jejich trůnu sesadily," reaguje na Ruskou nadvládu šéftrenérka klubu Božena Čapková.

Nyní čeká dívky zasloužené volno, po kterém se začnou připravovat na poslední závody sezóny, které se uskuteční v Českých Budějovicích. Se sezónou 2017 se BM Fitness rozloučí na své závěrečné akademii, která se letos bude konat ve vánočním duchu. Uskuteční se totiž 10. prosince a zváni jsou na ni nejen rodiče, ale také fanoušci a příznivci sportu a zdravého pohybu.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy