Budějovické muzeum zve na výstavu k 120. výročí trati do Jemnice

Od postavení železniční trati z Moravských Budějovic do Jemnice uplyne letos v listopadu 120 let. Této významné události se věnuje výstava, která bude zahájena ve středu 3. srpna podvečer v budějovickém muzeu.

uniweb weby

Od postavení železniční trati z Moravských Budějovic do Jemnice uplyne letos v listopadu 120 let. Této významné události se věnuje výstava, která bude zahájena ve středu 3. srpna podvečer vbudějovickém muzeu.
Návštěvníci se na ní seznámí nejen shistorickými dokumenty, ale dozvědí se i mnoho různých zajímavostí kolem výstavby této lokální železnice. Jistěže si dnes již nikdo nepamatuje spory ohledně jackovské zastávky, odpor mlynáře Melkuse nebo kuriózní nehodu vJemnici. To vše, a ještě mnoho jiného, provázelo stavbu této trati, která byla 24. července 1996 prohlášena Ministerstvem kultury za kulturní památku.
Na výstavě je pamatováno i na děti. Budou si moci zavolat staničním telefonem, pohrát svláčky nebo soutěžit o volné jízdenky na výletní vlak.
Výstava, kterou pořádá Muzeum řemesel Moravské Budějovice ve spolupráci se Spolkem pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě, bude zahájena vernisáží ve středu 3. srpna v 17.00. Otevřena bude mimo pondělky každý den od 9.00 do 17.00do 30. září.
Hlavní oslava k 120. výročí trati sjízdami zvláštních vlaků se uskuteční v sobotu 27. srpna.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy