Bystřické léto odstartuje divadlem

Bystřické léto otevře v sobotu 24. června Divadlo na náměstí v podání ochotnického divadelního spolku Vířina s komedií Rozpaky kuchaře Svatopluka Nováka. Titulní postavou je Svatopluk Novák, znamenitý dentista a veskrze kladný hrdina, snad jen občas poněkud nerozhodný. Od toho jsou tady diváci, aby Svatoplukovi poradili.

uniweb weby

Prázdniny netradičně zahájí v pátek 30. června warm-up Rozestlání Pelíšků, kde se společně naladíme na sobotní Pelíšek s jihlavskou skupinou Vzhůru a níž a žďárskými Revock. Noc zakončí bystřičtí matadoři - skupina Metaxa.

Po správném rozehřátí zahájí sezonu hudebním open air festival Pelíšek fest v sobotu 1. června. Kromě regionálních D.O.P. či Aiback budou hlavními hvězdami večera Paulie Garand, skupina Nebe, Sto zvířat, Lety mimo či kapela TH!S s basákem a hercem Vojtou Kotkem.

Je připraven inovovaný a příjemný doprovodný program jak pro dospělé, tak pro děti. Každý se také může těšit na výborné občerstvení, jako jsou klobásky z udírny, steaky, gulášek a dobré pivo a ostatní nápoje.

Sobotní nakupování 15. července zpříjemní Dopoledne s dechovkou. K poslechu zahraje Zuberská šestka a Dětský dechový orchestr při ZUŠ Bystřice nad Pernštejnem.       

Výrazný ohlas poslední dobou zaznamenalo Revival náměstíčko, které letos proběhne 28. července. Vzhledem k úžasným reakcím publika pořadatelé v letošním roce pozvali skupiny Deep Purple revival, Iron Maiden revival a Judast Priest revival.

V sobotu 19. srpna proběhne osmí ročník festivalu Folk-country náměstíčko.  Hlavním hostem festu je skupina COP či Ivan Hlas Trio i folková dívčí skupina Děvčice z  Uherskohradišťska. Sestavu doplní poličský Apetit či pražská kapela Z hecu, nebude chybět ani bystřický matador Laďa Zítka.

Konec léta opět uzavřou v neděli 3. září v rámci akce Divadlo na náměstí divadelní ochotníci z Rozsoch, a to novou divadelní komedií Gangsteři z městečka. Diváci zavítají do malého městečka, kde místní policie přemlouvá zločince, aby konečně něco dělali, jinak jim tu jejich policejní stanici nadřízení zruší ...

Bližší informace na webových stránkách nebo na facebooku Bystřické léto či Pelíšek fest.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy