Centrum Petrklíč sbírá korálky, darovat je může každý

Centrum sociálních služeb Petrklíč v Ledči nad Sázavou při Oblastní charitě Havlíčkův Brod se poohlíží po korálcích. Stacionář, kde tráví čas senioři a lidé s mentálním i zdravotním postižením, využívá malé kuličky jak pro nácvik jemné motoriky, tak na výrobu drobných dekorací. S prosbou o darování jakýchkoliv korálků se proto obrací na veřejnost.

uniweb weby

„Nezáleží nám na velikosti ani na materiálu. Budeme vděční za velké i úplně malinkaté korálky, ať už dřevěné, plastové nebo skleněné,“ přibližuje s úsměvem pracovnice Petrklíče Ivana Tomanová s tím, že centrum uvítá jakékoli korálky.

Práce s korálky pomáhá klientům Petrklíče procvičovat jemnou motoriku. Navlékají je na šňůrku, třídí je podle barev a podobně. „Ti šikovnější z nich vyrábí dekorace, které budete moci vidět a případně si i zakoupit například na Podzimním dostaveníčku v Petrklíči za svitu lampionů, který se uskuteční v pondělí 7. listopadu,“ vysvětluje IvanaTomanová. Další prodejní výstavku, tentokrát s nádechem Vánoc, plánují v Ledči nad Sázavou v termínu od 28. listopadu do 2. prosince.

Zájemci mohou korálky osobně donést přímo do centra – Barborka 1324,Ledeč nad Sázavou, nebo je mohou poslat přes pracovníka jiné služby Oblastnícharity Havlíčkův Brod.

Ilustrační foto: www.modrykonik.sk

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy