Černý pátek na silnicích Vysočiny

Ke dvěma tragickým dopravním nehodám došlo v pátek 16. června ve večerních hodinách na silnicích Vysočiny. Na Žďársku nepřežil srážku dvou aut jeden z účastníků, na Třebíčsku zahynul motocyklista.

uniweb weby

„Před půl sedmou večer přijali policisté operačního odboru oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo na Žďársku. Na silnici druhé třídy číslo 602 mezi Velkým Meziříčím a Stráneckou Zhoří se střetla dvě auta. Dvaatřicetiletý řidič vozu Hyundai utrpěl při dopravní nehodě velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl. V automobilu s ním cestovala ještě žena a malé dítě, oba utrpěly zranění. Další čtyři osoby byly zraněny ve vozidle značky BMW, jednalo se o jednadvacetiletého řidiče a tři spolujedoucí, dvě mladé ženy a třicetiletého muže. 
Všem šesti zraněným byla při dopravní nehodě způsobena vážná zranění a museli být letecky nebo vozidly zdravotnické záchranné služby transportováni do nemocnic v Brně a Třebíči. 
Na základě dosavadního prověřování policisté zjistili, že řidič vozu BMW jel po silnici ve směru od Velkého Meziříčí k Stránecké Zhoři. V místě mezi křižovatkami k Lavičkám a Kochánovu přejel s automobilem při předjíždění kolony vozidel do protisměru a došlo ke střetu s protijedoucím automobilem Hyundai Tucson. Obě vozidla byla po střetu odhozena mimo komunikaci,“ přiblížila policejní mluvčí Jana Kroutilová. 
Policisté místo tragické dopravní nehody ohledali a zadokumentovali. Obě vozidla byla za účelem znaleckého zkoumání zajištěna. U řidiče automobilu BMW byl nařízen odběr krve za účelem zjištění, zda nebyl pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. Na základě šetření policisté zjistili, že jednadvacetiletý muž řídil vůz BMW, i když mu byl letos v dubnu řidičský průkaz zadržen. 
Prověřování tragické dopravní nehody převzali žďárští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Případ a veškeré jeho okolnosti kriminalisté v současné době prověřují. 

K další tragické dopravní nehodě došlo na Třebíčsku. „Oznámení o havárii motocyklisty za Přibyslavicemi ve směru na Radonín přijali policisté chvíli po půl sedmé večer.  Policisté zjistili, že mladý motocyklista jedoucí s motocyklem Cagiva v katastru Přibyslavic při jízdě v zatáčce nezvládl řízení, vyjel do protisměru, dál do silničního příkopu, kde se střetl se stromem.  Motocykl Cagiva není zapsán v registru silničních vozidel a nebyla na něm umístěná tabulka registrační značky. Příčinu a veškeré okolnosti tragické dopravní nehody policisté v současné době dále prověřují,“ dodala Jana Kroutilová.

V pátek se stala na Vysočině tragická nehoda už dopoledne na Pelhřimovsku.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy