Cestovatelská beseda přijela do denního stacionáře Rosa

Klienty bystřického denního stacionáře Rosa, který spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, potěšila koncem června cestopisná beseda s názvem Pavel a Pavla cestují světem.

uniweb weby

Setkání se zúčastnili nejen uživatelé denního stacionáře, ale i žáci 4. třídy paní učitelky Solařové ze základní školy Nádražní. Cestovatelka Pavla Wilhelmová zaujala svým poutavým vyprávěním, zážitky i fotografiemi. Všichni přítomní měli možnost prohlédnout si fotografie a získat zajímavé poznatky z různých koutů světa. 

„Uživatelé byli nadšení, besedu si opravdu užili, doptávali se na fotografie, zážitky a zkušenosti z cestování. Myslím, že se akce líbila všem a budeme moc rádi, pokud naše vzájemná spolupráce bude i nadále pokračovat,“ vzkazuje vedoucí stacionáře Petra Königová. 

Po besedě mohli děti ze základní školy navštívit společně s uživateli stacionáře i místní zahradu. „Děti ze základní školy se často zapojují do společných činností s našimi uživateli. Je to pro obě strany velmi důležité, navzájem se poznávají a boří pomyslné bariéry světa bez omezení a s omezením. Těším se na další spolupráci zase v září a přeji všem krásné prázdniny,“ dodává nadšeně vedoucí stacionáře Petra Königová.

Denní stacionář Rosa poskytuje služby lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Posláním denního stacionáře je podpora a rozvoj osob s mentálním a kombinovaným postižením, vedoucí k co největší možné míře samostatnosti, začlenění se do běžné společnosti a spokojenosti uživatelů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy