Chaloupky v roli Ježíškových vnoučat

Akci Ježíškova vnoučata, kterou Český rozhlas zpustil před loňskými Vánocemi, se ukázala jako skvělý nápad a vnoučat od té doby stále přibývá. Radost z obdarovávání je zde totiž umocněna tím, že dárek dává „vnouče“ někomu v podstatě neznámému, a obdarovaný také netuší od koho… To přináší kouzlo, které normálně odchází společně s dětstvím.

uniweb weby

Už je sice chvíli po Vánocích, ale Ježíškova vnoučata se stále činí. A věřte, že radost obdarovaných i darujících je stejná, jako kdyby bylo 24. prosince. V pátek 12. ledna si to vyzkoušeli na vlastní kůži i zástupci ekocentra Chaloupky a Ekovysočiny. V Alzheimercentru Jihlava, z.ú. předali klientům zbrusu nový mobilní záhon. Tedy záhon, který se dá převést tam, kde je právě potřeba a ještě k tomu se k němu podobně jako ke stolu dá zajet s kolečkovým křeslem.

Jak se člověk stane Ježíškovým vnoučetem? Velmi jednoduše. Stačí si vybrat přání, které vás zaujme a máte chuť a možnost ho splnit. Pracovníci Chaloupek objevili přání, které jim sedlo, vybrali mezi sebou peníze a mobilní záhon nechali zhotovit u své partnerské firmy Ekovysočina. Pro tu to byla hračka a tak mohli společně dar v pátek 12. ledna v Alzheimercentru Jihlava, z.ú. slavnostně předat.

Klienti, vedení i personál Alzheimercentra přijali Ježíškova vnoučata srdečně a s nadšením a po předání daru si chvíli sedli k svátečnímu pohoštění. Vánoční cukroví už bylo sice dávno snědeno, ale povídat bylo rozhodně o čem. Ukázalo se, že práce Ekovysočiny, která se snaží začlenit sociálně znevýhodněné, Alzheimercentra i Chaloupek s jejich programem zahradní terapie, mají mnoho společných témat. Ale především jde samozřejmě o babičky a dědečky, kteří se těší na možnost znovu se věnovat práci s hlínou. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.01.2018 13:40




0 +
 

Hlavní zprávy