Charita je v módě, tvrdí ve Žďáře

Oblastní charita Žďár nad Sázavou ve spolupráci s módní návrhářkou Danou Dobřichovskou rozjela nový projekt s názvem Charita je v módě. Ten odstartoval v úterý 11. července prostřednictvím facebookové stránky s názvem @ochzr.

uniweb weby

Celá kampaň spočívá v prodeji módních oděvů značky Dany Dobřichovské, přičemž výtěžek z modelů bude ze dvou třetin finanční výpomocí pro Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, která poskytuje služby sociální, zdravotní, prorodinné a humanitární i služby prevence v celém okrese Žďár nad Sázavou. Jedna třetina z prodeje připadne autorce modelů.

Návrhářka Dana Dobřichovská, která je jednou ze zakladatelek tohoto projektu, módu považuje za vyjadřovací nástroj. „Módou říkáme, čím jsme, nebo kým bychom chtěli být. To mě provází celý život a v posledních několika letech jsem hledala způsob, jak módu nejen vyrábět, ale jak módou také někomu pomáhat. A jak se říká, když si něco přejete, tak to přijde. V docela nedávné době jsem se setkala s úžasnou mladou dynamickou dámou Veronikou Brychtovou a po jednom našem setkání bylo jasné, že projekt Charita je v módě je na světě. A já jsem našla to, co jsem hledala. Mohu předávat své umění dál, učit lidi jak vyrobit a potěšit sami sebe, a i toho, kdo model nosí. Už teď jsem nadšená z vývoje tohoto projektu, a to jsme teprve na začátku. Věřím, že i vy se stanete fanoušky, spotřebiteli a těmi, kteří nákupem modelu zároveň přispějí na dobrou věc.“

Do akce jsou zapojeni i samotní uživatelé služeb žďárské Charity. Během jarních měsíců Dana Dobřichovská navštěvovala zařízení Oblastní charity na Žďársku a představovala svoje umění na workshopech. Klienti se následně přímo podíleli na výrobě a dotváření nových kousků, a to háčkováním, šitím, nebo zdobením jednotlivých modelů a ještě se dozvěděli spoustu zajímavých informací z oblasti módy.

Na facebookové stránce Charita je v módě si už dnes můžete zakoupit některé modely Dany Dobřichovské. Ty budou postupně doplňovány o další kousky. Zajímavostí je, že oděvy oblékly pracovnice a dobrovolnice žďárské Charity. O úpravu jejich vizáže se postaraly kosmetičky Vendula Bartoňová, Petra Tlustošová a Anna Truksová. Fotografie nafotil Petr Nedvěd. Všichni zúčastnění na projektu spolupracovali bez nároku na honorář.

„Nezapomeňte, že váš nákup přinese užitek ve dvou směrech. Nejprve uděláte radost sami sobě, protože kousky od Dany Dobřichovské mají šmrnc a eleganci. Zároveň bude finanční obnos i z vašeho modelu přispívat k zajištění služeb pro potřebné. Pomáhat je totiž v módě,“ sdělila Veronika Brychtová, spoluorganizátorka projektu.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy