Charitní domovy přivítaly návštěvu z Ameriky

James Holt a Suzanne Holtová ze Spojených států amerických zavítali v pátek 2. března do Humpolce a Havlíčkova Brodu, aby se na vlastní oči podívali, jak tamní Charitní domovy využily jejich dar.

uniweb weby

Díky němu mohla Oblastní charita Havlíčkův Brod pořídit do svých domovů dvě skříně, 35 chráničů matrací, látku na závěsy, dva kuchyňské sporáky, pračku, ubrusy a tři rostoucí židle pro děti. Štědří dárci vyjádřili velký obdiv pracovníkům domovů za jejich každodenní činnost a zároveň je těšilo, že mohli smysluplně pomoci maminkám, tatínkům a jejich dětem v těžké životní situaci. 

Jejich hlavním průvodcem v Humpolci i v Havlíčkově Brodě byla vedoucí služby Lenka Vencová. „Zájem Holtových a jejich pomoc nám velmi ulevily. Například v Humpolci jsme dříve měli jednu pračku pro celkem šest klientských rodin, což bylo opravdu málo. Patří jim opravdu velký dík. A dnes mám radost z toho, že je tu můžeme přivítat a přiblížit jim, jak to u nás vlastně chodí,“ komentovala Lenka Vencová. 

Charitní domov v Havlíčkově Brodě poskytuje odbornou pomoc a dočasné zázemí matkám a jejich dětem v nouzi, klienty Charitního domova v Humpolci pak mohou být i otcové s dětmi. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy