Cimbálová muzika Milana Broučka v Kalištích

Rodný dům Gustava Mahlera v Kalištích hostí v pátek 2. února od 18.00 koncert Cimbálové muziky Milana Broučka, která se zaměřuje především na moravský, slovenský a maďarský folklór, doplněný tradiční romskou muzikou.

uniweb weby

„Kapela nabízí také klasický plesový repertoár a výjimkou nejsou ani české, slovenské a zahraniční hity, muzikálové melodie, jazz, pop i klasická hudba. Členové muziky jsou profesionální hudebníci s praxí v předních českých orchestrech a folklórních souborech. Cimbálová muzika vystoupí s koncertním programem, ve kterém představí to nejlepší z jejich koncertních vystoupení,“ popisuje za pořadatele Jiří Kutiš.

Současné složení muziky: Milan Brouček – prim, Ondřej Pustějovský – terc, Michal Vostrý – viola, Vojtěch Masnica – kontrabas, Vlaďka Křenková – cimbál, Anton Masnica – akordeon.

Cimbálová muzika Milana Broučka (CMMB) je složena z profesionálních muzikantů, kteří působí v různých hudebních uskupeních jako je například Orchestr Národního Divadla, Orchestr Plzeňské filharmonie, atd. Někdy je to tak, že čekáte věci dobré a ony dobré nejsou. Občas čekáte věci špatné a ony jsou nakonec dobré. Také se stává, že věci dobré se ukážou ještě lepší. A pak jsou vzácné případy, kdy čekáte věci úžasné a ony jsou nakonec úžasné tak, že už se popsat ani nedají – takové je jejich vystoupení. Do Plzně jsme jeli pro kulturní zážitek, ale vystoupení nám doslova vyrazilo dech. Tolik emocí jsme dlouho nezažili. Slzičky, stažené hrdlo, husí kůže. No prostě extáze. Spojení cimbálové muziky s rockovou muzikou – lze věřit všemu po setkání s touto kapelou,“ zve Jiří Kutiš. Vstupenky jsou k zakoupení na místě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 01.02.2018 16:41




0 +
 

Hlavní zprávy