Citypark Jihlava se připojuje k zelenému trendu

V Cityparku Jihlava jsou od půli srpna do pasáží instalovány koše na tříděný odpad. Nově se tak třídí odpad v celém nákupním centru. Třídí se papír a plast, třetí koš je pak na směsný komunální odpad.

uniweb weby

Při průchodu jihlavským nákupním centrem jste si možná všimli nových bílých košů se zeleným hastagem #recyklujeme. Citypark se totiž připojil k ekologickému trendu a instaloval do pasáží celkem sedm košů na tříděný odpad. Do budoucna přibude ještě dalších šest. Koše byly vyrobeny na míru, aby působily elegantním a čistým dojmem. Investice do jejich nákupu dosáhla bezmála 300 000 korun. „Žijeme v krásném, čistém prostředí Vysočiny a chceme, aby to tak zůstalo. Proto jsme se rozhodli zavést třídění odpadu také u nás v Cityparku. Třídíme papír, plast a směsný odpad,“ vysvětluje ředitel Cityparku Aleš Navrátil. 

Je důležité doplnit, že odpad se v Cityparku třídí už dávno. Posledním místem, které se letos v srpnu přidalo, byla právě nákupní pasáž. „Například všechny naše obchodní jednotky třídí odpad a také zbylé jídlo z jídelní zóny se třídí. Separuje se také sklo, kartony, nebo zářivky – je toho celá řada,“ doplňuje informace technický manažer Jakub Novák. Pro všechny ekologické nadšence je pak v Cityparku sběrné místo pro třídění zářivek – konkrétně v prodejnách dm drogerie a Euronics.

Ač se na první pohled zdá, že třídění je hračka, je dobré se před vyhozením odpadku alespoň na moment zastavit. Pro třídění totiž platí jistá pravidla. „V první řadě vytříděný plast musí být čistý, maximálně může být mokrý od vody. Tříděný papír nesmí být mastný, mokrý nebo špinavý,“ dodává vedoucí úklidu v Cityparku Vlasta Pechová. Pro zajímavost doplňme, že za prvního půl roku 2017 se v Cityparku mimo pasáž povedlo vytřídit neuvěřitelných 44 tun papíru; 2,6 tun plastu a přibližně jedna tuna skla. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 15.08.2017 14:14




0 +
 

Hlavní zprávy