Čtveřice opilých řidičů o víkendu na Vysočině v rukou policistů

V sobotu 27. ledna přistihli policisté na silnicích Vysočiny minimálně čtyři řidiče, kteří před jízdou požili alkohol, dva z nich způsobili havárii. Všichni jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

uniweb weby

V sobotu časně ráno krátce před jednou hodinou havaroval na Havlíčkobrodsku čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozu Peugeot 306 na silnici ve směru od Lípy směrem na Šmolovy. „Na rovném úseku z dosud neznámých příčin dostal s vozem smyk, přejel vlevo do protisměru, vyjel vlevo mimo vozovku a narazil do vzrostlého stromu. Při dopravní nehodě se zranil a zdravotníci ho museli převézt do nemocnice v Havlíčkově Brodě, kde zůstal po ošetření hospitalizován, popsala s tím, že policisté u řidiče dechovou zkouškou naměřili 2,71 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška měla také pozitivní výsledek - 2,87 promile alkoholu v dechu.  Navíc zjistili, že řidič nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 10 000 korun, uvedla dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

V soboru kolem druhé hodiny ranní zaregistrovali policisté v Tyršově ulici v Polné rychle jedoucí vůz, který jel ve směru od kina na náměstí. „Policejní hlídka se za ním, vůz náhle zastavil v Komenského ulici. Policisté zajistili dechovou zkouškou 1,74 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška vykázala 1,93 promile alkoholu v dechu. Třiadvacetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a přiznal, že před jízdou požil alkoholické nápoje. Policisté řidiči na místě zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz,“ přiblížila druhý případ Dana Čírtková.

V sobotu kolem devatenácté hodiny večer se stala silnici I/19 ve směru od Lejčkova směrem na Obrataň na Pelhřimovsku dopravní nehoda. „Pětatřicetiletý řidič osobní auta Opel Astra jel v pravotočivé zatáčce před železničním přejezdem nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a na mokrém povrchu se vůz dostal do smyku. Ten nezvládl a vyjel vlevo mimo komunikaci a havaroval,“ popsala třetí událost Dana Čírtková. 
Při dopravní nehodě se nikdo nezranil. Policisté z obvodního oddělení Pacov u řidiče dechovou zkouškou zjistili 2,32 promile alkoholu v dechu, opakované dechové zkoušky vykázaly 2,23 a 2,24 promile alkoholu v dechu. „Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz. Řidiče policisté převezli do nemocnice v Pelhřimově, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem žilní krve. Při nehodě, jejíž okolnosti vyšetřují policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov, vznikla hmotná škoda ve výši  4 000 korun,“ dodala tisková mluvčí.

Poslední případ zaznamenali policisté z obvodního oddělení Moravské Budějovice. V rámci běžného výkonu služby odhalili podnapilého řidiče, který řídil osobní vůz Škoda Superb.  „V sobotu v podvečer kontrolovala policejní hlídka řidiče osobního vozidla v Husově ulici v Moravských Budějovicích. Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla. Poté třicetiletého řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní - 1,07 promile alkoholu.  Opakovaná dechová  zkouška byla také pozitivní s výsledkem 1,05 promile alkoholu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Řidičský průkaz policisté řidiči nemohli na místě zadržet, jelikož jej řidič při kontrole nepředložil,“ uzavřela tisková mluvčí s tím, že policisté ve všech případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 28.01.2018 15:28




0 +
 

Hlavní zprávy