Čtyři opilí řidiči první školní den na Vysočině

Hned čtyři opilé řidiče v Přibyslavicích na Třebíčsku, v Jihlavě, Havlíčkově Brodě a Žďáře nad Sázavou přistihli policisté v pondělí 4. září za volantem aut.

uniweb weby

První hříšnice skončila v rukou žďárských policistů už kolem šesté hodiny ráno v Jihlavské ulici ve Žďáře nad Sázavou. „V rámci silniční kontroly provedli policisté u dvaašedesátileté řidičky osobního auta Škoda Fabia ze Žďárska měření na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu. Dechová zkouška ukázala 0,61 promile alkoholu. Opakovaná dechová zkouška vykázala pozitivní výsledek a její naměřená hodnota byla blízká prvnímu měření. Policisté ženě na místě zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Případ zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy, kterým se dále bude zabývat příslušný správní orgán,“ popsala policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

O dvě hodiny později přišel řidičský průkaz šedesátiletý muž, kterého policisté přistihli při řízení vozu VW Sharan pod vlivem alkoholu, když jel po Fritzově ulici ve směru k Jiráskově ulici v Jihlavě. „Policisté u řidiče dechovou zkouškou naměřili hodnotu 1,36 promile alkoholu. Dvě další zkoušky byly pozitivní s hodnotou přes jedno promile alkoholu v dechu. Policisté opilému řidiči zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Požití alkoholu muž přiznal, před jízdou popíjel víno a pivo. Dále se řidič podrobil lékařskému vyšetření, při kterém mu byla odebrána krev. Případ policisté dále prověřují,“ doplnila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Havlíčkobrodští dopravní policisté zastavili kolem druhé hodiny odpoledne na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě auto Ford Sierra, který řídil třiasedmdesátiletého muže z Havlíčkobrodska. „Měření na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu ukázalo pozitivní výsledek. Naměřená hodnota činila 0,36 promile a rovněž opakovaná dechová zkouška byla pozitivní. Policisté muži zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Z přestupku na úseku dopravy se třiasedmdesátiletý muž bude zodpovídat před příslušným správním orgánem,“ doplnila třetí případ Stanislava Miláčková.

Posledního opilého sedmdesátiletého řidiče vozu Renault Megane zastavila policejní hlídka v pondělí po deváté hodině večer v Číchovské ulici v Přibyslavicích. „Dechová zkouška naměřila hodnotu 0,63 promile alkoholu. Opakovaná zkouška vykázala obdobnou hodnotu alkoholu v dechu muže. Policisté podnapilému řidiči další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Požití alkoholu před jízdou přiznal. Muž je podezřelý ze spáchání závažného dopravního přestupku, který policisté oznámili k projednání příslušnému správnímu orgánu,“ uzavřela Jana Kroutilová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 05.09.2017 12:41




0 +
 

Hlavní zprávy