Cyklus dokumentů Anatomie zločinu přiblíží snímek Zákon Helena

Ve středu 19. dubna pokračuje od 19.30 v sále Edison kina Dukla v Jihlavě cyklus dokumentů Anatomie zločinu, které zpracovávají zločinné kauzy. V Centru dokumentárního filmu (CDF) uvidí diváci dokumentární film Zákon Helena režisérka Petry Nesvačilové.

uniweb weby

Film přibližuje příběh policistky Heleny Kahnové, která dostala spolu s kolegou za mříže několik desítek lidí zapojených do tzv. Berdychova gangu. Hostem dubnového setkání bude režisérka Petra Nesvačilová.

„Do povědomí veřejnosti se dostala díky snímku Pusinky (2007), dále si zahrála například ve filmech Protektor (2009) a Já, Olga Hepnarová (2016) či v seriálech Doktor Martin (2015) a Já, Mattoni (2016). Druhou sezonu vystupuje v Divadle Ungelt.
Vystudovala dokumentaristiku na FAMU, během studií natočila filmy Opus č. 50 na motivy Milady Horákové (2009), Řekni, kde ti Němci jsou (2011) či Z Borotína až na Sněžku (2013).

Posledním jejím počinem je dokumentární gangsterka o podsvětí a největší zločinecké organizaci 90. let Zákon Helena (2016).
Po zhlédnutí tohoto kontroverzního dokumentu nám autorka předá své zkušenosti i osobitý pohled na podsvětí,“ popisuje Kristýna Dvořáková, koordinátorka provozu CDF.

„Při práci na tomto filmu jsem si uvědomila, že je kolem nás svět, o kterém často nemáme vůbec ponětí a že je blíže, než si myslíme. Je kolem nás svět, struktura podsvětí, která má svá pravidla, své zákony, své dobro a zlo. A tato struktura je napojena až do těch nejvyšších míst jako je vláda,“ dodává režisérka Petra Nesvačilová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy