Další nález válečné munice na Žďársku

V pondělí 2. října kolem osmé hodiny ráno oznámil nálezce na linku tísňového volání 158 oznámení nález předmětů připomínajících munici v katastrálním území Rožné na Žďársku. Předměty nalezl muž při provádění prací v odtokové štole Zlatkovského potoka.

uniweb weby

„Operační důstojník oznamovatele poučil, aby s předměty nijak nemanipuloval a vyčkal příjezdu policejní hlídky. Na místo byl následně také přivolán policejní pyrotechnik, který potvrdil, že se skutečně jedná o nevybuchlou munici. 
Jednalo se o dělostřelecký kumulativní granát ráže 105 milimetrů, dělostřelecký protipancéřový granát ráže 75 milimetrů, dělostřelecký protipancéřový náboj ráže 40 milimetrů a dělostřelecký protipancéřový náboj ráže 75 milimetrů. Munici pyrotechnik zajistil a převezl k dalšímu opatření a likvidaci,“ popsala policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Další munici pak našli na stejném místě v úterý 3. října odpoledne. Na místo vyjela policejní hlídka z Bystřice nad Perštejnem a policisté z pyrotechnické služby expozitura Brno. „Přivolaní pyrotechnici na místě zajistili Panzerfaust a raketu 88 milimetrů, určenou k ničení obrněné techniky, Raketen Panzerbüchse Granate. Munici policisté pyrotechnické služby převezlik dalšímu opatření a likvidaci,“ dodala Stanislava Miláčková. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 03.10.2017 19:32




0 +
 

Hlavní zprávy