Další z besed na havlíčkobrodské radnici nabídne pohled na americké volby

Od 19 hodin si přijďte do velkého sálu Staré radnice v Havlíčkově Brodě poslechnout diskuzi a následnou debatu na téma Americké volby v rámci druhého Večera s Českou televizí Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského na téma Americké volby.

uniweb weby

Americké volby se budou konat letos 8. listopadu a jejich výsledek s napětím očekává celý svět, zejména kvůli kontroverznímu kandidátovi republikánské strany Donaldu Trumpovi. Jaké jsou jeho šance na vítězství a co by jeho vláda znamenala pro zahraniční politiku USA? Na otázky budou odpovídat politický a ekonomický rada Velvyslanectví USA v České republice James P. Merz a novinář České televize Michal Kubal.

O hostech:

James P. Merz vstoupil do diplomacie před více než dvaceti lety. Pracoval na amerických velvyslanectvích v Nikaraguy, Ekvádoru, Paraguay a Mexiku a v misi Spojených států amerických OBSE ve Vídni. Na ministerstvu zahraničí pracoval také v předsednictvu pro lidská práva a Úřadu pro evropské záležitosti. V České republice se jako politický a ekonomický rada Velvyslanectví USA aktivně účastní občansko-politického dění, z poslední doby například pietního aktu za romské oběti koncentračního tábora v Letech u Písku či předání čestných občanství americkým veteránům v Domažlicích.

Michal Kubal byl během let 2008 - 2012 zahraničním zpravodajem ČT v USA, od roku 2013 vede zahraniční redakci ČT a od letošního ledna jej můžeme vídat na televizních obrazovkách v hlavní zpravodajské relaci ČT Události. Během své novinářské kariéry působil v řadě zemí, například v Bosně a Hercegovině, Kosovu, Makedonii, Jugoslávii, Albánii, Pákistánu, Afghánistánu a Iráku. V roce 2004 byl spolu s kameramanem Petrem Klímou a redaktorem Českého rozhlasu Vítem Pohankou unesen povstalci v Iráku, po čtyřech dnech 16. dubna 2004 byli propuštěni.

Autorka: Zuzana Pavloňová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 18.08.2016 16:40




0 +
 

Hlavní zprávy