Debata žen v jihlavském muzeu

V muzejním Malovaném sále Muzea Vysočiny Jihlava se v pátek 28. října setkají a besedovat budou socioložka Jiřina Šiklová, psychoterapeutka Helena Klímová a spisovatelka Ludmila Klukanová. Tématem bude otázka: Jak by zněl text Charty 2016?

uniweb weby

Velmi volný besední cyklus Dějiny na vlastní kůži se tentokrát stane prostorem pro hostující projekt České stříbro. V něm se bude možné setkat s pozoruhodnými ženami, o kterých autorka projektu Eva Hrabětová píše: „Kompasem v životech protagonistek výstavy vždy byly svoboda, vnitřní integrita, svědomí, činnost, co má smysl, starost o místo, kde žijí, a otevřenost myšlení. Svoji cestu si vybraly podle uvedených hodnot na sedm či osm desítek let, bez ohledu na většinové mínění poplatné té či oné době. Principy, kterými se řídí, jsou prověřené celým životem a mají hodnotu rodinného stříbra. Když na tenhle kompas rezignujeme, tak se ztratíme.“
V Jihlavě bude možnost se ptát na cestu socioložky Jiřiny Šiklové, psychoterapeutky Heleny Klímové. Dalším hostem bude Ludmila Klukanová.
„Bude to besedování o životě v totalitním režimu, odvaze postavit se nespravedlnosti či o rizicích vývoje současné společnosti, o celoživotní občanské odpovědnosti a aktivismu bez ohledu na věk,“ přibližuje Silvie Čermáková z Muzea Vysočiny Jihlava. Sváteční setkání 28. října v Malovaném sále za Kavárnou Muzeum na Masarykově náměstí 55 od 18.00.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy